20120709

Översvämningar, men inte av politik....

Almedalen är över och det politiska Sverige tar semester. Men är det klokt? Är det inte så att fältet ligger öppet för den som vill äga sommardebatten och på det sättet kunna sätta agendan för hösten. Egentligen borde man vänta med sina utspel till de hungrande redaktionerna lämnat Almedalen och söker efter nyheter på sina fastlandsredaktioner.

         Och så tog det slut. Göran Hägglund talade och lyckades på den sista dagen inte leverera något som ens sträckte sig till måndagen. Allt som blev stående efter Almedalen var sprickan som växte... Kan förstå om man behöver lite ta igen sig tid efter Almedalen men egentligen så borde partiernas strateger tänka mer på sommaren. Redaktioner törstar efter nyheter. Folk har tid att läsa. Man kan få vara ensam om ett utspel och på rätt sätt satt agendan som kan stå sig en bra bit framåt. Lyckas man också väcka de slumrande lokalpolitikerna kan man fylla lokaltidningarnas insändarsidor och göra lokala nyheter.

          Men det politiska Sverige sover sin Törnrosa sömn och vaknar endast till för partiledarnas tal som kommer dyka upp med sprida mellanrum utan något egentligt innehåll. Solbrända på en scen dyker de upp säger några ord för att sedan åter träda in i sömnen.

         Är det så att väljarna välkomnar denna brist på politik under sommaren och partistrategerna gör rätt eller finns det ett utrymme för ett fördjupat samtal kring samhällets utveckling? Personligen så tror jag det finns en nyfikenhet på ett samtal om samhällets utveckling. Att lämna den partipolitiska konflikten för att mer samtala om samhällets utmaningar och hur man med sina olika värderingar kan finna vägar framåt.

        Tanken är att jag på bloggen ska lyfta detta lite mer under sommaren och kanske inte posta lika flitigt men komma med texter som uppmanar till tanke och reflektion i hängmattan. Jag vill gärna ha er med på resan och vill med det bjuda in till kommentarer men också inspel på frågor att skriva om.

       Dagens snackis i lokalmedia är annars översvämningarna som drabbat Mariannelund och snart kommer närma sig delar av Hultsfred och Vimmerby. Man kan redan höra ekot av den förra översvämningskatastrofen och myndigheternas ansvar. Tror att det kommer bli den diskussion som kommer fylla den lokala mediadebatten blandat med reportage om hur de enskilda drabbade får flytta. Elakt så är detta en sommarredaktions våta dröm som besannas. Den enes våta källare är den andres torra nyhetssida...

Media: Folkbladet, Ab, Ab2, SvD, SvD2, SR, SR Kalmar, SR Kalmar2, GP,
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,