20120830

Och förloraren är Sahlin och fler

En kort undran. Håller partiet på att bränna sig? Tänker på hur man för fram Mona Sahlin utan att en tanke på om det ska funka. Gammal klassisk tradition är att se till att man har antalet röster som behövs. Men göra samma fel två gånger innebär att Mona Sahlin är körd på den internationella scenen för gott...

          Må jag ha fel men det känns svårt. Två gånger sedan Mona Sahlin fick lämna posten som partiledare har man försökt att föra fram Mona Sahlin som ledare för internationella organisationer och båda gångerna har hon torskat. Det sägs att det var nära men fortfarande är det en förlorare vi ser om så med få röster. Det är bilden som växer fram.

         Men en frågeställning som jag ställer mig är om de svenska Socialdemokraterna börjar förlora sin röst i världen? Eller är det så att fingertoppskänslan har lämnat partiet? En sak är säker satsa inte Mona Sahlin mer. Det är ur hennes perspektiv som jag tänker. Vill se en grundlig analys av de senaste deblakerna och inget snack om otur att och att de inte förstår oss. Hur ser den svenska socialdemokratins roll ut i världen och om rollen har försvagats hur vänder vi trenden?

         Vi må ha rätt i sak om att Socialistinternationalen måste förändras men denna förlust stärker inte våran linje om förändringar. Så kvällens förlorare var fler än Mona, men vägen till revansch och förändring blev allt längre och frågan är om det ens håller ihop.

Media: Ab, DN, SvD, Exp, SVT, SR, GP.
Bloggat: Martin Moberg.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om politiksamhällekulturpersonligtVimmerby