20120816

Vargen kommer till Vimmerby... om KD får bestämma

Mitt svar som inte verkar finnas på nätet...
Jag vet inte för vilken gång i ordningen som den lokala Kristdemokraten,Gudrun Brunegård, skriker på att vargen kommer. Åter så handlar det om att den sittande RödGröna landstingsmajoriteten ska slakta vården i Vimmerby. Neddragningar som inte är aktuella. Hur hon skiter i beslut och löften i landstingsfullmäktige. Allt i en populistisk sörja i hopp om att rädda sig kvar i politiken...

       Efter valet 2002 sa den dåvarande partiledaren för Kristdemokraterna Alf Svensson att Kristdemokraterna i Kalmar län med nuvarande riksdagsledamoten Anders Andersson i spetsen att de "agnat grovt". Löften om återuppöppnaden av nattakuten i Vimmerby som ett av paradnumren. Löften som föll, bit för bit. JAg stod ensam i fullmäktige salen och yrkade bifall till Anders Andersson motion om att åter öppna nattaktuen i Vimmerby. Men som nybliven ordförande i landstingsstyrelsen röstade han emot sin och KD egen motion, som var paradnummer i valrörelsen. Beskedet från väljarna blev tydligt i valet 2006. I Anders Andersson och Gudrun Brunegårds valkrets, som också är min..., tappade det närmare elvahundra röster. Bilden var tydlig. En populistisk politik gynnandes inte, särskilt som det visade sig att man inte kunde leverera när man fick makten.

       Vill här påminna om Inge Schutz, socialdemokraternas förra starka man i Vimmerby, som sa till mig att man ska driva en politik i opposition att får man makten i morgon ska man kunna genomföra den. Så långt från populism som det bara är möjligt. En framgångsrik modell visar det sig och man kan sova lugnt.

       Efter valförlusten för Kristdemokraterna 2006 så var det lugnt ett tag, men nu så börjar det åter, för att använda Alf Svenssons ord, agnas grovt. Gudrun Brunegård som axlat rollen som Kristdemokraternas starke efter att Anders Andersson har lämnat för riksdagen gör nu allt för att bli populär. Enligt egna uppgifter så har hon fått tillrättelse av Anders Andersson för att vara för snäll och vips så kommer plumpigheter, som ska försöka vara angrepp på majoritetens förda politik men leder mer mot personangrepp och osaklighet. Att Kristdemokraterna ligger under fyra procent blir allt mer uppenbart då desperationen tar allt oseriösare grepp om att räddas kvar. En väg som inte kommer leda till några platser i några demokratiska församlingar. Om inget annat händer så kommer de kristdemokratiska stolarna vara tomma efter valet 2014.

       Samtidigt som Kristdemokraterna beskyller den RödGröna majoriteten för att inte ta ansvar för ekonomin skriker de på mer av allt... Mer specialistmottagningar, inga förändringar om de inte kostar, ambulanshelikopter, lägre avgifter mm... Åter så hör vi Alf Svenssons ord eka, "Agna grovt", fram över Kalmar län men inte lyssnar de lokala Kristdemokraterna på detta... Och så avslutar vi detta inlägg Halleluja, Amen.


Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om