Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20120929

Ideologiska vattenpasset

Kort kan man säga att det är bra att socialdemokraterna går framåt mer i undersökningar. Det gör att den hybris som kan uppstå dämpas och innehållet kan fortsätta snickras fram ur den pragmatiska vardagen med ideologin som vattenpass.

            Idag så presenteras en undersökning som lämnar Vänsterpartiet utanför ett rödgrönt samarbete. Hur den sanningen ser ut vet vi inte och DN vill säkert med detta inspel så splittring och inte rikta blicken på det haveri som Alliansen står inför där de senaste undersökningarna pekar på en halvering av antal partier som kommer kunna ingå efter valet.

            Vinnaren i dagens undersökning är Miljöpartiet som stabiliserar sig i området kring tioprocent. Är attraktivt åt både vänster och höger och får därför en intressant roll i svensk politik. Ser vi dessutom till deras program så närmar sig de övriga partier också.

         Men valet är två år borta och mycket vatten kan rinna och kommer rinna över tiden och inget är klart. Det som denna undersökning gör är att sätta spinndoctors i aktion med att snickra strategier för att bygga allianser med väljargrupper och risken att det ideologiska vattenpasset lämnas hemma...

Media mm: DN, DN2, SvD, SVT, Ab,
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om politik, samhälle, kultur, personligt, Vimmerby
blog comments powered by Disqus