20121114

När avgår Jimmy Åkesson (SD)?


Sverigedemokraterna är ett parti som kommer från den rent rasistiska rörelsen. Så är det även med personer i ledningen. Så när de uttalar sig framför kameran och det är rasistiskt är det inte många som blir förvånande…Någonstans så vet vi vad som döljs under fasaden. En fick gå och alla undrar om Ekeroth kan sitta kvar så ställer jag frågan: Kan Åkesson sitta kvar?

           Men det räcker inte med att en får gå. Vi kunde i videon som nu finns ta del av tre ledande Sverigedemokrater som trimmar varandra till sina "sanningar". Visst var det Erik Almqvist som var drivande i ordväxlingarna men ingen av de andra tog avstånd eller försökte rätta till situationen inte ens kosmetiskt. Bilden blir att de delar han åsikter och syn på invandrare och kvinnor. Och det var inga vanliga medlemmar på golvet som inte vet bättre utan talespersoner och sittande i den absoluta partiledningen.

          Frågan är om Jimmy Åkesson kan sitta kvar om man ska följa hans eget brev? Det är väll ändå han som måste bära ansvaret för vilka talespersoner som finns i riksdagen. Så att Ekeroth behöver kliva av är inget man ens ska behöva skriva om men frågan är vad partiledaren står. Visst måste han offentligt ta avstånd men hur ihålligt är det inte? Sakta så spricker fasaden som partiledningen försökt att bygga upp. Men det håller inte längre och när sedan partiledningen försöker göra sig till goda individer och vilja rensa i botten så kommer det inte funka om ens händer är så skitiga som det idag blev bekräftat på.


Media mm: Johan Westerholm, DN, DN2, DN3, SVT, GP, GP2SR, SvD, 2, 3, 4, 5, 6, AB, 2, 3, 4SR, 2, EX, Peter Johansson Ola Möller, Ola Möller, Martin Moberg, AndersSvensson, inte rasist men, Anna Ardin

Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg och Politometern med en samling med politiska bloggar. IntressantLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,