20130724

Hammarby har en chans med Dennerby?....

Ny arena, ny tränare ä lever hoppet om högre serier för Hammarby
Äntligen kan man säga. Har länge velar se en förändring på tränarplatsen i Hammarby. Bilden är att vi har en trupp som skulle med rätt ledning föra Bajen bra mycket högre i tabellerna än var vi befinner oss idag. Att byta Gregg Berhalter mot Thomas Dennerby känns spontant bra. 

Hammarby hör inte hemma i superettan och det är dags för att laget att ta klivet upp i Allsvenskan. Men den nuvarande tränaren har inte lyckats få lagets stjärnor att fungera som vi vet att de kan. Allt för länge har de experimenterats med truppen utan att det påverkat de sportsliga resultaten. Något annat måste göras. Tränarbyte har för mig varit en åtgärd som stått högt på min lista ett bra tag. Faktisk redan förra säsongen som blev en besvikelse för mig. Om nu det stämmer som står i media så har äntligen klubbledningen kommit till samma ståndpunkt som jag.

Att plocka in Thomas Dennerby är bra i dagsläget. En stabil tränare som känner klubben, har en känsla för klubben och var biträdande tränare när vi tog SM-guldet. Han har dessutom varit förbundskapten för damerna och fått lite doft av det internationella vilket inte heller är en nackdel. Nu ät det inte mycket tid kvar på säsongen och ett antal poäng efter ledarna Om Thomas Dennerby ska lyckas i år är svårt att säga. Frågan är vilken injektion han som person kan ge?

Nu hoppas jag att detta inte bara är ett rykte utan att det finns en substans i det hela (Det är nu klart). Bajen är värd så mycket mer än att spela i superettan ännu ett år. Även om 9 poäng är mycket är det inte omöjligt om bara laget sätter lite fart och vinner matcher. Kan säga att ett publiklag som Hammarby med en ny arena är ett måste för att utveckla Allsvenskan och behålla och öka publiksnittet. Utan att veta så där så tror jag att Bajens matcher har ett bra mycket bättre publiksnitt än många allsvenska lag trots det mediokra sportsliga framgångarna. Slutligen om Dennerby är den "rätte" vet jag inte men nog känns det mer rätt än Gregg Berhalter. För mer klacksparkar mår Bajen bra av!

Media mm: Ab, Ab2, Ab3,  Exp, Exp2, DN, SVT, SvD, SR, Hammarby fotboll.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Politometern med en samling med politiska bloggar. IntressantLäs även andra bloggares åsikter om , , , , ,