20130912

Även medlemmar måste övertygas rösta (S)!

Vilken väg går väljaren/medlemmen? För ledningens väg är inte tydlig
Kampen om segern börjar nu. Facken går samman och personer rekryteras som ska locka grupper. Men är det inte så att än så länge är det en tonvikt på industri och finans… Visst är det viktigt men?... Vidare så ska vi både ha centern som vän och fiende... Jag har svårt med att få ihop mitt parti nu...

Sakta så ser vi hur stödet för sverigedemokraterna ökar bland kvinnor i välfärden. Socialdemokraterna har lämnat den flanken öppen då man tror att valet i dessa grupper redan är vunna. Turerna kring jobbskatteavdragen som verkar gå hem i IF Metall lägren är en fråga som delar arbetarrörelsen. Känner inte att stödet för partiledningens krumbuktande är stort i de kvinnor som arbetar i välfärdssektorn. Enkelt så kan vi idag inte ta en enda röst för given. Inte ens medlemskåren. Alla väljare måste vinnas på nytt varje dag. Att redan tro att delar är klara är lika med att förlora. 
Samtidigt som jag skriver detta om strategin för att vinna val kommer det en pling i RSS:en om att 25 miljoner européer kan hamna i fattigdom med den politik som nu förs i Europa. Vad är det socialdemokratiska svaret på det. Supervalåret börjar just med valet till  EU och denna fråga borde vara ett på agendan. Ty även om de nu pekar ut länder i den södra delen av Europa så kommer frågan landa i vårt knä på det ena eller andra sättet. Vidare så är vi på väg med en liknande politik om inte en sväng kommer. 
Idag så kommer pressmeddelande att Thomas Backteman kommer ta plats som en valarbeterare för socialdemokraterna. "- Det är med glädje som jag har diskuterat ett samarbete med Thomas de senaste veckorna. Jag ser fram emot att få ta del av Thomas insikter såväl inom kommunikation och näringsliv som inom det civila samhället och frivilligorganisationer, säger Jan Larsson, valledare för Socialdemokraterna." Två personer ur samma krets har nu tunga uppdrag i det arbete som ska leda fram till valseger. Men alla andra sektorer? Ska erkänna att jag inte misstror deras kompetens men vill se en breddning. Frågan som blir allt mer relevant är just vilka som är Stefan Löfvens rådgivare i olika frågor. Det känns som om det är långt mellan 68:an och världen just nu. Stefan Löfven var med i partiets rådslag för ett par år sedan med Ylva Johansson ansvarade han för välfärden. Men av detta syns ingenting. De aktiva socialdemokrater som är medlemmar i kommunal är vad jag förstår inte så överförtjusta i besluten om vinster och jobbskatteavdrag. 
Noterar att slutspurten i kyrkovalet pågår och argumenten för att deltaga (nu är jag inte medlem i föreningen) att man behöver inte tro på gud för att vara med och kyrkan är populär för det märks när de brinner ner... Inget som styrker min tro på politiken framkommer i detta val Främsta argumentet för att rösta är att stänga SD ute. I och för sig inget negativt, men inte kan det vara ledande argument för att rösta (S) i kyrkovalet. 
Bilden av vilken strategi som Socialdemokraterna kommer välja för att vinna valet blir allt grumligare för mig. Ty vi väljer att avstå konflikten som finns så uppenbar i Svensk politik för att istället söka sig nära motståndarna. Ena dagen är Centern fiende och idag vill vi göra gemensam sak med dem. I DNplus kan man läsa "Och hade Löfven fått som han vill hade S också gjort gemensam sak med Centerpartiet" Hur ska vi medlemmar ute i landet begripa oss på våran partiledning.

Väntan på budgetmotion, väntan på listor, väntan på valmanifest... Det är en lååång väntan och under tiden så florerar rykten som varken bekräftas eller förnekas vilket leder till en ovisshet. En stilla undran är om det finns en kommunikationsavdelning i mitt parti och vilken roll den i så fall har? När kommer vi se en politik och strategi som håller ihop?

Media mm: Ab, SvD, SvD2, DI,
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Politometern med en samling med politiska bloggar. IntressantLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,