Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20131018

Ovanför de egna reglerna

Gärna en förundersökning för att stärka din ställning inom moderaterna eller är det numera bara M? Moderaterna under Bohman som var partiet lag och ordning framför alla. Kan till och med vilja kalla det batongparti. Men sakta så ser vi hur tvivelaktiga aktieaffärer, tveksam inblandning i internationella oljeaffärer i Afrika, förundersökningar av åklagare verkar meriterande än dömande. 

Jag minns drevet mot Mona Sahlin som drev henne till time-out för några toblerone. Men i samma veva satt den dåvarande riksdagsledamoten från M Per Unckel med ett liknande kvitton. Där var det inga problem. Allt hade sin gilla gång. Sedan vet vi alla om Carl Bildts tvivelaktiga deltagande i Lundin Oils affärer i Afrika. Affärer som är under utredning av åklagare. Och så idag hur minister Billström åkte dit på en förundersökning. Men i partiet M så sitter man säker numera. Dömas och jagas ska bara alla utanför partiet göras. Enligt egna regler är time-out grundregeln när man påträffas med fingrarna i syltburken och särskilt när de är så djupt nere att en åklagare kommer springande och skriker förundersökning. Vi kan se att det har utvecklats ett #Lexbildt som nu gäller alla sittande statsråd och moderater i ledande positioner

Moderaternas, ursäkta M, jakt mot ett parti som alla andra har nu spårat ur och en tro på att förundersökningar är ok för det politiska förtroendet... Väntar ivrigt på vad som är nästa steg? Förundersökningar, hingstar, personalbrist, ekonomiska bekymmer... Tja det går bra för Reinfeldt nu.

Media mm: Peter Johansson, SR, DN, Johan Westerholm, Ola Möller, Exp, Alliansfritt Sverige, DN, Ab, SR.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus