20131013

Stridshingst eller åsna?

En häst gnäggar, en moderatledare gnällar... Tja närmare kan jag inte komma. Allt annat är att förolämpa hästar. Men finns det idag en person under den politiska masken eller är det så att man blir ett med uppdraget? Stylingen för att inte vika av, har gått för långt. Det är dags att ta fram personligheterna i partiledarna och då är inte en häst som Reinfeldt ska vara.

Så firar Fredrik Reinfeldt tio år som moderatledare. Ska börja med att erkänna att det är bra att suttit så länge som partiledare i dagens politiska klimat. Men sedan får det vara stopp på generösa tillrop. För vad har han åstadkommit under denna period och särskilt under den tiden då han också kan titulera sig statsminister. De arbetslösa går arbetslösa, de sjuka är sjuka, de unga står utanför. De rika har blivit rikare. Reinfeldt kallar sig stridshingst. Jojo så det kan bli.

Men om vi lämnar politiken och ser på personen och försöker se den där stridisen i Reinfeldt. Det liksom fungerar inte. Jag kommer till en envis åsna med stora ögon på sin spets. Strid och Reinfeldt är liksom inte i samma mening. Visst försökte ha vara arg på senaste debatten men på mig så fungerande inte det. När han påtalade att han ”hatade utanförskap” så var det inte hjärtat som talade utan retoriken. Och där är nog en del av den botten vi ser. Det är svårt att finna Reinfeldt. Vi ser en person som är partiledare, statsminister men innanför var tog människan Reinfeldt vägen?


Men han är inte ensam. Allt fler av partiledarna blir mer en symbol än en individ. Hjärtat är allt mer på väg bort från politiken och ersätts med skarpt skrivna monologer som ska passa på alla grupper och med det inte skrämma någon eller göra att man sticker ut. Så se till att kasta ut lite PR-nissar och kom ihåg varför ni blev valda. Och inte blev Reinfeldt vald på att gnägga runt som en stridshingst. Inte ens en stridspitt…Nä en åsna landar jag på och det behöver ju inte vara fel, eller?...

Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om ,