20131126

Hot, så långt från Astrid Lindgren som möjligt...

Hot hör inte hemma i en demokrati. I kampen om att återfå tillkännagivandet av ALMA- priset till Vimmerby har en studerande vid Linnéuniversitetet kommer med hot mot Kulturrådet. Det är fullständigt förkastligt och skadar inte bara demokratin utan själva sakfrågan och ligger så långt bort från Astrid Lindgrens värderingar man kan tänka sig. Jag är skitförbannad på detta!

Samtidigt som Expressen kör sin serie angående våld och hot mot förtroendevalda politiker så rapporterar lokala media att en student hotar Kulturrådet efter deras beslut att flytta tillkännagivandet från Vimmerby till Stockholm. Spontant så blir jag så jävla förbannad när detta sker. I en demokrati så är det med argument som vi för frågor framåt och inte med en massa hot.

Den student som enligt media går på lärarprogrammet bör snarast lämna utbildningen då jag inte vill veta av en lärare till våra barn som har dessa värderingar. Som lärare är ens roll att lära ut och förmedla demokratin och här är det en studerande som går i helt motsats håll. Att man inte från Linnéuniversitetet verkar förstå allvaret i frågan är också skrämmande. -Att inleda en internutredning om händelsen är inte aktuellt för tillfället enligt rektor Stephen Hwang. För mig är det helt fel signal som skickas.


Kan lugnt säga att detta hot inte har gjort arbetet för oss som vill återfå tillkännagivandet till Vimmerby lättare. Hot av dessa slag är så långt från Astrid Lindgren man kan komma och blir att motverka arbetet som pågår. Enkelt så är det så att när man känner sig hotat så sluter man sig och möjligheterna till om svängning i frågan minimeras.

Media mm: Barometern, SR Kalmar, Smålandsnytt, Exp.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,