20101109

Kärnväljarna strålar inte av lycka

Noterar att Centerns kärntrupper bönderna nu inte följer med utan väljer att gå emot centern och regeringen gällande kärnkraftsutbyggnaden. Det finns alternativ som gynnar Centerns kärnväljare.

        Sakta överger råttorna skeppet. Det är medvetna om att de har navigerat fel och isberget kommet emot dem med hög fart. Det är ett tecken i tiden och frågan är hur Centern med Maud Olofsson i spetsen ska möta detta. Vi vet att det fortfarande är en känslig fråga i Centern med deras angränsade organisationer.

        Centern har en resa att göra och frågan är om de kommer fortsätta på den inslagna vägen mot Stureplan eller om de vänder hem. Ska de överleva så tror jag inte det finns tillräckligt med sympatisörer kring Stureplan utan att det är dags för en kursändring. Att man ser till att återfå ett förtroende och förståelse landsbygdens villkor och utvecklingspotential. 

          I dagens DN kan man just ta del av möjligheterna till att landsbygden och lantbruket kan vara, och ska vara enligt mig, en aktiv del av omställningen till ett hållbart land.  Här finns sysselsättning för framtiden också. En ny energipolitik ska inte bygga på gårdagens metoder utan se framåt.

          Vi får se vad Centern kommer ta vägen. Det är inga höga odds på att Centern inte kommer klara fyra procents spärren nästa val. Om det fortsätter på den inslagna vägen med ingen politisk rannsakning utan bara ser till maktens härlighet så kommer det gå illa. Jag ser det i min egen kommun, Vimmerby. Där de har backat kraftigt de två senaste valen. Men självinsikten är noll. De agerar fortfarande som om de kan styra kommunen själva, fast moderaterna tar kommunalrådsposten från dem. Så det strålar inte längre om Centerns kärntrupper...

Media: DN.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte NetRoots valananlys samt den öppna kriskommissionen
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,