20101104

Öppna Kriskommissionen fortsätter debatten

Idag så har vi i den öppna kriskommisssionen en debattartikel i Expressen. Jag kan kort säga att det handlar om att fortsätta ligga på partiet för att få till en förändring. Vi är kärleksfulla kritiker som brinner.


        Vi i den öppna kriskommissionen har redan släppt en rapport och mig veterligen har den centrala kriskommissionen haft sin första träff än. Vi skriver
Initiativet "Öppna kriskommissionen" är angeläget om att arbetet med partiets krisbearbetning ökar i tempo och breddas i omfång. Vi har rivstartat vårt arbete och presenterade den 1 november vårt första dokument som utgör underlag för fri diskussion. Socialdemokraterna är i kris, där är vi sannolikt eniga med de flesta, och förändringsarbetet kan inte vänta säger vår partiledare. Men varför har hittills så lite konkret hänt? Efter att vi har satt igång vårt, från partiorganisationen helt oberoende, arbete började vi granska vilket uppdrag som givits till Kriskommissionen från partistyrelsen och som finns för alla att ta del av på  socialdemokraternas hemsida. Uppdraget är inte det som inledningsvis kommunicerades via media - det har kommit att bli beskuret och det saknas i uppdragsbeskrivningen insikt om att de olika områden som skall granskas samverkar med varandra och skapar nya problemformuleringar.
     Vi hoppas att vi inte skrämmer mer än att det äntligen tar lite fart i arbetet. Det är av vikt att det skyndar på.


Skribenterna: Johan Westerholm och Peter Högberg och Martin Moberg och Claes Mushkin och Sandro Wennberg och Peter Johansson och Staffan Lindström och Sara Gunnerud och Annika Högberg de finns alla på en blogg nära dig.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte NetRoots valananlys samt den öppna kriskommissionen
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,