20110302

Är Berit Andnor nöjd med utvecklingen?

Jag brukar inte dela Lena Melins tankar men idag ligger det nära till hand att göra det. Den oro kring falangstrid som hon målar upp känns inte främmande och kommer de strider som fanns i SSU nu gå i arv till partiet.

      Det är inget nytt att det finns olika viljor i ett stort parti och det har också varit en av Socialdemokratins styrkor. Att genom det som media kallar "Rosornas krig" kunnat bryta idéer som lett partiet, men också landet framåt. Men de spel som nu pågår känns inte som om de kommer leda till utveckling utan är enbart ett spel kring makten och inte ide-utvecklingen. Är det så att det förs diskussionen kring att byta fler delar i laguppställningen borde det vara klart så att det ges möjligheter för oss medlemmar att nominera till uppdragen. Åter så hamnar vi i att detta mörkande skadar processen mer än den gör nytta.

        Berit Andnor är ansvarig för processen och påtalade att detta inte skulle bli en idol-tävling, men det är just det hon fått det till. En idol-tävling på medias villkor och inte på partiets villkor. Så Berit Andnor är du nöjd med utvecklingen av ert arbete och den resa som partiet har gjort? Känner du att medlemmarna fått vara med. Eller är de så som en del ledande partikamrater säger. Medlemmarna förstår inte sitt eget bästa och kan inte klara de övervägningar som behöver göras när man utser en partiledare. Är de så ni tänker? Vill bara kasta in frågan om Obama är fel ledare för en av de största demokratierna i världen? Nä jag ber nu i en blandad frustration och ilska att valberedningen med Berit Andnor i spetsen går ut i media och talar till medlemmarna vad som pågår och hur processen kommer se ut.Vilka val kommer ni föreslå på kongressen? Kommer vi medlemmar att kunna ta del av vilka kandidater som finns aktuella? Jag vet att de finns nominerade som inte ställer upp. Vilka är de verkliga kandidaterna? GE OSS MEDLEMMAR SVAR PÅ VÅRA FRÅGOR!!!


Media: AB, SvD, Ex, Östran/Nyheterna.
Bloggat: Rasmus Lenefors och Johan Westerholm och och Martin Moberg och Peter Andersson och Alexandra Einerstam och MinaModerataKarameller på ämnet samt Peter Johansson som ger oss sin laguppställning.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,