20110301

De 26, (S)lutenhetens beskyddare

Jag var arg i morse över hur mitt parti, Socialdemokraterna skiter i medlemmarna utan bara kör ett eget slutet race som får påvevalet att likna öppenheten personifierat... Jag är bitter, jag är arg, men främst ledsen att misstron mot medlemmarna är så stor.

        På en direkt fråga säger Håkan JuholtDet är ingen större panik. Det är en månad till kongressen. Det finns flera som är aktuella. Jag ser minst en sju-åtta stycken. Just det en månad som kongressombuden ska samla till möten ute i sina valkretsar, presentera kandidaten/kandidaterna hinna samla övriga kongressombud och finna en väg att vandra på kongressen. Men det kräver också att det finns namn att diskutera och samla till möten kring. Var dag är en förlorad dag i demokratins tjänst. Som Johan Westerholm skriver vad ska det medlemmar till. Med denna utveckling som sker är det värre än jag förvarat. Inga namn, Ingen tanke om organisation, Vilka poster ska väljas? Det finns inga svar inga ledtrådar till medlemmarna att diskutera. Allt som finns är vad media spekulerar i. Sedan påstå att inte namn har diskuterats tror jag inte är sant. Visst har namn förekommit och visst finns det en plan från valberedning och de 26 distriktsordförandena. Som åter Håkan Juholt säger -Jag är glad för att valberedningen lägger örat till marken och lyssnar till oss. Detta ska inte hafsas fram och det är viktigt för oss att det blir rätt från början. Men medlemmen då?


        Det arbete som pågått sedan förtroenderådet i december är inget att vara stolt över. Om skutan ska räddas för framtiden måste en ordentlig förändring ske. I den förändringen måste också personer kliva åt sidan för andra som har ett mer öppet sinneslag. Detta system hör forntiden till och har egentligen aldrig hört en folkrörelse till. Jag är bitter och det känns tungt.

Media: SvD, SvD2, Ex, Ab, DN, SVT.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,