20110412

Vi kan melodin, Skattesänkarvalsen ett varv till

Så presenterar de fyra borgelrgia partierna i spetsen sin melodi. Den är inte ny utan känns igen sedan förra året och året innan. Konjunkturerna må vara olika men ändå samma melodi. Sänka skatten valsen spelas även i år.

              På en helsida i DN presenterar regeringen grunderna o vårproppen som kommer i morgon. Det hade räckt med en rad. Sänk skatten. Det är ett tomt papper förutom en massa ord. Dock är det en mening , eller ord som fångar mitt intresse men vad som egentligen ryms bakom vet jag inte. -En nationell innovationsstrategi blir ett av flera verktyg i det arbetet. Det är ett förslag som jag gillar, men om det åter bara kommer handla om att justera skatter så backar jag på det berömmet.

           Jag ser att det finns så mycket problem i samhället att bara lösa detta med att sänka skatter för dem som har riskerar att motverka själva syftet. Jag vet de som tack vara jobbskatteavdraget som går ner i tid utan att någon arbetslös får ta vid. Det finns en risk att antalet arbetande timmar minskar. Det är inte inte den sista kronan som är drivkraften att arbeta fler timmar utan andra saker. Hur ser vi på arbetsmiljön som pressas hårt och med den moderatledda regeringen försämrats och särskilt dess kontroll myndigheter. Det finns en tro på att allt kan fixas med sänkningar, avdrag och valfrihet.

         Vidare så får vi dagligen signalen om att de arbetslösa inte matchar de arbeten som finns utifrån att de inte besitter den kompetens som behövs. Men arbetslinjen handlar inte i moderaternas värld om att omskola de arbetslösa så de blir anställningsbara utan att sänka skatten på de som redan har foten inne på företagen. Det känns som om den moderatledda regeringen inte har kunskap om detta eller skiter i frågan. Men vi vet att moderatledaren på sina resor ute i landet för att träffa ”vanligt” folk silar vilka som kommer fram och vilka frågor som ska ställas.

        Så slutsatsen från regeringen är att man bara har en låt att spela. Ni kan det vi det här laget, skattesänkarvalsen med Reinfeldt i falsett. De må vara så att publiken gillar vad de hör men frågan är om nationen som helhet gör det? Sist kan jag inte sluta att notera att Fredrik Reinfeldt skriver under med statsminister medan de andra är partiledare. Frågan är då vilka som skrivit under? Eller är det så att moderaterna, med önskemål om att bli statsbärande, på detta sätt tyder lösningen. Är det en tanke från propagandaministern för inte har väll Reinfeldt tänkt själv?

Media: Ab, Ab2, Ab3, SvD, SvD2, SvD3, SvD4, Exp, DN, GP, DI, SVT, Alliansfritt Sverige den progressiva nyhetsportalen
Bloggat: Alexandra Einerstam och Staffan Lindström och Martin Moberg och Johan Westerholm och Roger Jönsson och Peter Johansson och Thomas Böhlmark och så Tokmoderaten på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,