20110627

De nya Moderaterna har blivit de Defensiva Moderaterna

Det växer fram en bild av Moderaterna. Det blev tydligt på kvällens kommunfullmäktige där de moderata kommunalrådet Micael Glennfalk gick i Fredrik Reinfeldt fotspår. Nya moderaterna har blivit defensiva moderaterna. Allt framåt är borta och sikten är bakåt eller stilla stå...

            Under våren har vi sett en regering med allt mer defensiv hållning det senaste är SAAB där ett vänta och se politik har tagit form. Vidare så finns det bara en lösning på all världens bekymmer. Ett femte jobbskatteavdrag och vips så är felen på jorden avgjorda. Defensiva moderaterna kommer inte vinna val. Den framtidstro som gav valsegrar är borta.

            Inte ens ett år har gått efter valet och tröttheten är påtaglig. Inga förslag och jakten på en hungrig opposition med allehanda svepskäl kring regelverk och samverkan med den ena och den andra. Allt i bristen på egna fröslag. 
 

          Går vi ner på kommunalnivå så var det med en brakstart som moderaterna satte sig vid rodret. Popcorn grytan var väl tilltagen (Håkan Juholts var bara en liten plutt i jämförelse). Det var flyttar och det var satsningar men sedan så var det inte så bra och genomtänkt. Tjänstemännen har fått rusa på alla idéer och sedan fått backa tillbaka. Energin tar slut och tilltron till politiken som arbetsgivare mister i förtroende. Det är en dyr resa som en fattig kommun får göra. Men vart efter så kommer resan till en ände och då även kloka förslag behandlas med käka tillrop men när klubban ska landa så är det de defensiva moderaterna på plats och inget händer och inget kan hända.

           Så tre år kvar och energin är redan slut från moderaternas sida både lokalt och nationellt. En anledning är att det inte fanns en tro på att segra i ännu ett val. Idéerna räckte bara fyra och halvt år. I kommunen räckte inte ens idéerna i ett halvt år.

Nä de nya moderaterna har blivit de defensiva.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,