20110831

[Uppdaterad] Vågar valberedningen förslå Lööf? De vågade...

Kommer (C) sätta allt på en hatt?....
Annie Lööf är den populäraste av de tre om man ska tro media och de uttalande från olika representanter för Centern. Men frågan är om Centern är mogen för den högersväng som Lööf står för? Är det så att valberedningen idag kommer säkra och föreslå en Hatt?

        Det är lätt att vara populär när man inte prövats på ett ansvar medan så fort man ställs i en ansvarsposition så döms man på andra premisser. Annie Lööf har varit massmedialt synlig men på frågan vad hon gjort blir det svårare. Kommer hon driva alla de frågor som hon lyft i den allmänna debatten eller blir hon likt Federley en som viker sig när di gamle i partiet sätter ner foten.

        Jag har tidigare varit tveksam till Centern profilering i Svensk politik och den väg som alla tre kandidaterna pekar ut mer eller mindre är en kraftig gir åt höger. främst går Lööf och frågan som jag ställer mig är hur Centerpartisterna i Vimmerby tror på en bättre utveckling på våran landsbygd med Lööf vid rodret. Eller är de så att man inte synat hennes politik utan enbart går på hennes TV-mässighet? Jag vet inte och ställer mig frågande?

[UPPDATERAT]
9 nya ledamöter i partistyrelsen. Ett helt nytt presidie. Kommer det också bli en helt ny politik?

       Det var igen högoddsare att det blev Annie Lööf. Att 23 av 24 distrikt lade sin röst på henne är starkt.Men frågan som många ställt är vilken färdriktning Centern kommer ta. En fråga som är högst relevant. Ser man på den nya partistyrelsen så kommer även Fredrik Federley in. Han är bilden av Stureplans centern och ofta synts sida vid sida med Annie Lööf.

      Valet sker formellt i September och en par frågor kommer finnas kvar. Dels kring vilken ministerpost som Lööf kommer få? Blir det en större regeringsombildning eller byter Centern bara rakt av och frågan är om Miljöministern sitter säkert?

         Men det som vi fortfarande undrar med en så står rensning i partistyrelsen är den politiska färdriktningen. Det lär bli en intressant höst och följa Centerns utveckling mot...

Media: Ab, Ab2SvD, SvD2DN, DN2Exp, Exp2Ekot, Ekot2, SVTSVT2, Nyhetskanalen.
Bloggat: Ulf BjereldLöntagarbloggen, Martin Moberg, Lars Bäck, Magnus Andersson på ämnet

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,