Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20080318

Astrid en lokal företeelse?

Plötsligt så blev Astrid Lindgren inte en sak för Sverige utan bara för Vimmerby.

När kristdemokraterna hade distriktsstämma i Vimmerby i helgen så uttalande deras partiordförande, tillika socialminister, Göran Hägglund att Näs och Astrids barndomshem inte var av nationellt intresse utan en sak för Vimmerby. En "lokal företeelse" säger han att Astrid Lindgren är. Frågan är om det är hela regeringens ord eller bara kristdemokraterna? Jag anser det allvarligt vilket det än är och ställer de lokala borgliga politikerna upp på detta uttalande?

4 kommentarer:

 1. Jag tycker det var klantigt sagt av Göran, det stämmer ju inte.

  SvaraRadera
 2. Frågan är om det är klantigt eller om han verkligen menar det.

  SvaraRadera
 3. Hennes barndomshem måste väl ändå räknas som av nationellt intresse, jag har svårt att få ihop det på något annat sätt. Barndomshemmet och kulturcentrum får väl ändå nationell finansiering? På hemsidan står finansiärerna Mål 2 södra EU, Region förbundet Kalmar län och Vimmerby kommun.

  SvaraRadera
 4. Hej Danne
  Jag håller med dig. Frågan är om regeringen håller med oss eller om de svängt och tycker det är en lokal företeelse.

  SvaraRadera