Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20080825

Ännu ett orättvist bidrag som ökar ojämställdheten

Ikväll så ska det till beslut i kommunfullmäktige om Vimmerby ska införa vårdnadsbidrag. Borgligheten kan vänta sig en tuff debatt

Förslaget ligger att barn och ungdom ska finansiera detta inom befintlig ram. Det kommer innebära att den borgliga majoriteten kommer ta pengar som skulle kunna gå till elever med särskilda behov, elever som behöver mindre grupper, minska barngrupperna inom barnomsorgen, inköp av nya läromedel mm. Nu väljer den borgliga majoriteten att skicka pengarna till ett fåtal välbeställda som har råd att stanna hemma för 3000 kronor i månaden. Vilka barnfamiljer har råd att avstå en lön? Istället för en utbyggnad av förädraförsäkringen väljer den borgliga majoriteten i riket att införa ett bidrag som leder kvinnor tillbaka till spisen.
Den stora frågan ställer verkligen Folkpartiet upp på den ojämställda politik eller är det majoritets piskan som viner?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar