20090125

Alla dessa opinionsundersökningar...

Idagens SvD kan man ta del av en färsk opinionsundersökning från TNS Gallup gällande valet till Europa parlamentet. Det är en relativt trevlig läsning med socialdemokratiska ögon.

Vilket parti skulle du rösta på om det var val till EU-parlamentet i dag? (Valresultatet 2004 inom parentes)
S: 36 procent (24,6)
M: 26,5 procent (18,2)
MP: 9,8 procent (6)
FP: 8,5 procent (9,9)
V: 6,2 procent (12,8)
C: 5 procent (6,3)
KD: 3,8 procent (5,7)
Junilistan: 2 procent (14,5)
S D : 1,9 procent (1,1)
1 900 personer intervjuades den 12–22 januari 2009.

Nu är det bara en undersökning men det kan ge en fingervisning av vad väljarna står i frågan och som konstateras i artikeln så har inte Sverigedemokraterna något fribrev in i parlamentet som en del trott. Nu ska vi inte blåsa faran över utan det gäller därför alla demokratiska krafter att göra sin hemläxa för inget är klar förrän den 7 juni

Kan samtidigt konstatera att det kommit två undersökningar gällande inrikes. De slår lite åt båda hållen så vet inte om de gör en klokare. Kan bara inse att oppositionen leder i båda. Så länge den bilden är kvar är jag nöjd. Det stora försprånget som vi haft har under en tid krymt och de kan faktiskt vara riktigt nra för de ger oss lite att fundera över och inte ta segerns för givet.

Det är dags att kavla upp ärmarna och ge den moderatledda regeringen en tuff ideologisk fajt om vilket Sverige/Europa vi vill ha.

Fler som bloggar om samma ämne är bland annat Jonas Morian, Andreas Sjölander, Tord Oscarsson

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar