20090226

Överväger pengar till välfärden...

Ida kan man på Ekot se att Anders Borg överväger mer pengar till kommunerna. Jojo, överväger...

Nu ska det kanske bli pengar till kommuner och landsting (det står inget om det men jag hoppas det även gäller landstingen). Om är inte klart , När är inte klart, Hur mycket är inte klart. Så att som vissa moderata bloggare ropa faran över känns lite magstarkt. Faran är inte över. Kommuner och landsting behöver tydliga besked NU.Kommuner och landsting börjar nu planera för varsel och uppsägningar för att få ihop ekonomin.

Vad menar Anders Borg med orden att överväga. Hur mycket resurser blir det.

Bilden från Vimmerby är att vi på ett år har gått från en prognos på ett plus på 27 miljoner kronor till ett minus på 26 miljoner 2010. Det innebär att om regeringen följer vad socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet yrkat på skulle det innebära ungefär 20 miljoner till Vimmerby. Det skulle ändå vara ett glapp på 6 miljoner. På detta ska läggas de kommunanställdas rättmätiga löneökningar som ligger för Vimmerbys del på ca 15 miljoner. Bilden är att vi med ett tillskott på 20 miljoner ändå startar 2010 med ett minus på 21 miljoner om inget görs eller det blir mer pengar.

Så att överväga är inget alternativ det är bara att se till att skynda på med pengarna till den offentliga sektorn.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Tack vare att Anders Borg nu sparat pengar i statskassan finns det ju en möjlighet att komma med stödpaket till kommun och landsting. Hade man följt oppositionens vilja i riksdagen hade pengarna varit spendarade tidigare år och krisen hade därmed varit total. Värt att komma ihåg, eller hur.

    SvaraRadera
  2. Om Anders Borg hade lättat på sin börs lite tidigare så hade kommuner och landsting inte behövt göra sparpaket som gör folk arbetslösa som försämrar den totala ekonomin. Så du har fel enligt mig.

    SvaraRadera