20090319

Allt är kristdemokraternas fel?

Under en dag så kan det hända mycket spännande. idag så är det Kristdemokraternas fel att inte fatighetsavgiften/skatten är avskaffad. Allt enligt Jonas Lövgren. Samtidigt fiskar Göran Hägglund desperat efter röster.

Nu blir förvirringen total när det gäller regeringen. Ska kommuner och landsting få några pengar eller inte. De verkar finnas lika många svar som det finns borgerliga politiker. Det senaste verkar vara att det lutar åt att det inte blir några pengar. Så mitt råd är att kommunal börjar se över A-kassan för snart kommer varslen från den offentliga sektorn.

Har idag fått en konsekvens beskrivning för neddragningar inom omsorgen i Vimmerby. Vet inte hur det ska gå. Den borgerliga majoriteten har i år fixat en budgetprocess som inte det går att förklara. Det började med att alla förvaltningschefer fick ett gemensamt uppdrag att se över vilka pengar det finns att hitta i den kommunala organisationen. Det visade sog att det fanns en hel del samordning att göra som skulle leda till att man frigjorde resurser som vi skulle kunna använda på olika sätt. Men vad hände? Jo nu blev det som vanligt alla nämnder fick ett sparbeting. Det samordning kring upphandling som det fanns en tanke kring blev nu utdelat på nämnderna. Det innebär att omsorgen ska spara på inköpen och klarar vi inte det så får vi ta det på verksamheten. Den borgerliga majoriteten missar med det hela poängen. Det bli ingen samordning så att vi kan få storköpsfördelar. Ville göra en protokollsanteckning av denna miserabla behandling. Jag menar at man kommer väcka en massa onödig oro bland kommuninvånarna. Döm av min förvåning när de borgerliga i nämnden föreslog det som att-sats. Där rök protokolls anteckningen.

Det är svårt att driva opposition när majoriteten köper allt man säger...


Kan sen inte sluta fundera över hur regeringen tänker när man straff beskattar en stor del av Sveriges befolkning. Jag har fått en broschyr från PRO där det redovisas hur det slår på pensionärerna.vid en inkomst/pension på 8000 så betalar pensionärerna 413 kronor mer och är inkomsten 14000 så betalar pensionärerna 732kronor mer

Regeringens politik kring det här med arbete är märklig. Genom att straffa pensionärer, sjuka och arbetslösa ska det bli fler arbeten på företagen. Finns det någon som kan presentera sambandet för mig.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar