20090320

Jobben, statsbidrag och så Vimmerby...

Vimmerby är nog den enda kommunen där kommunalrådet inte anser att det behövs extra statsbidrag för att klara budget 2009. Med tanke på att socialnämnden lämnar en prognos på minus 8 miljoner (nu sticker socialbidragen iväg...), omsorgen pekar på ett under skott på fyra till fem miljoner.

Jag vet inte vilka siffror han har tillgång till, men jag vill också ha dessa siffror.

Idag i tidningar och radio så står kommunerna på rad när det gäller nedskärningar till följd av beskedet från regeringen att det inte blir några nya pengar i år.

Men i Vimmerby är allt bra...

Min fundering är om det handlar om någon dumlojalitet, till Maud Olofsson, från kommunalrådet Carl-Axel Centerstigs sida.

Det kommunen nu bör göra är att skynda på processen med ett nytt äldreboende för att få fart på jobben. Alla kloka människor vet att det är en bra politik av det offentliga att bygga i lågkonjunktur. Skälen är flera. Dels så blir det billigare, men det främsta skälet är att man håller uppe sysselsättningen. Det är konstruktiv konjunkturpolitik.
Detta verkar inte den borgerliga regeringen eller kommuneldningen i Vimmerby har någon aning om. Eller om det har en aning så skiter de i det.

Inom oppositionen finns nu en vilja att diskutera jobben, men från regeringen är det tyst.
Hur är det med Sveriges nya arbetarparti är det inte dags att ni nu börjar prata arbete.
Anders Borg sa att det kommer ta två år innan man ser effekterna av den moderata politiken. Jojo nu är vi där och med förstärkning av en lågkonjunktur.
Var finns förslagen?
Var är åtgärdslistan?
Ska ni tvinga fram fler jobb genom att fortsätta sparka på sjuka och arbetslösa?

Nu är det dags att vi inom arbetarrörelsen kavlar upp armarna för att jaga de borgerliga kring deras avsaknad av jobbpolitik. Det finns två skäl till det. Dels valseger 2010 samt att folk ska kunna få ett arbete att gå till.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar