20090304

Bonusregn över statliga förlustföretag tack vare moderaterna

Ser idag på nyheterna hur de statliga fondbolagen höjer sina bonusar sen den moderatledda regeringen glatt ändrat reglerna.

Finansminister Anders Borg står i TV och hytter med näven mot att banker och de privata näringslivet ska hålla ner eller ta bort bonusar. Det verkar klokt men nu har uppdrag granskning råkat hitta ett statligt ägda bolag som med finansministern nya regler höjt bonusarna som de kan betala ut sen den förskräckliga regel att man inte får betala ut några bonusar om man gör förlust. Måste erkänna att han såg lite pressad ut i TV inslaget.

Thomas Östros menar att de nya bonusdirektiven måste rivas upp. Det är bra att Östros agerar i denna fråga. Han menar att det inte heller är nog med att riva upp dessa direktiv utan att Anders Borg ska be svenska folket om ursäkt.

Samtidigt så backar Volvo om sina nya löner för ett antal chefer.

Det visar sig att det finns inga nya moderater utan bara våra gamla hederliga moderater som tar från de fattiga för att ge åt de rika.

Noterar att vi också nu måste börja låna för att klara av skattesänkningarna till de välbeställda.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Jag tror faktiskt att Anders Borg är ganska ärlig, att han inte gillar bonusarna. Han har ju ingen särskild anledning att ömma för just statliga verksamheter, det vore inte likt moderater. Men det ärju lite pinsamt när han sitter i regeringen, att han inte tänkt på de statliga bolagen, det medges. Dock är det ännu pinsammare att Mona Sahlin och s-gänget inte uppmärksammat det hela. Jag misstänker att Mona står till höger om Anders Borg, dvs hon är girigare på makt och pengar än han. Tyvärr!

    SvaraRadera
  2. Anujra, Anders Borg må tycka vad han vill, men det är i handling man bedöms. Sen kan jag till viss del hålla med att det vore bra om oppositionen upptäckt det hela tidigare.

    SvaraRadera