20090912

En sjuks summering av ett sjukt samhälle.

Lördag. Ligger i sängen med ospecad sjukdom... Nä ingen i familjen tror att det är flunsan, den nya eller svin eller fågel. Har troligen djurparksinfluensan... Det ger mig lite tid att gå igenom media bilden som råder. Jag ser en positiv bild som träder fram. Finns dock mycket kvar att göra

Kan konstatera att media nu börjat granska den moderatledda regeringen lite hårdare. Först ut var Agenda som pressande Statminister Fredrik Reinfeldt kring hur skattesänkningar för oss som har ske ge fler jobb. Aftonbladet har följt upp med hur de nya sjukskrivningsreglerna slänger ut människor från systemet. DN följer på detta spår. I Fokus kan man läsa om alla myter kring Las.
Nu senast är det Expressen som ger en bild av den sanna agendan för regeringen. Det är ute efter att sänka lönerna för löntagarna. Nu finns det svart på vitt.

På punkt efter punkt börjar de den röda färgen flagna och den blå lyser igenom starkare än någonsin. Den moderata retoriken, som varit lysande, börjar ge vika. Det som nu är problemet är att oppositionen inte kan samla sig och då främst socialdemokratin. Det har dock blivit bättre de senaste veckorna. Tittar man i bloggossfären så känns det som vi tagit kommandot. Knuffs senaste topp 50 ser bra ut. Det som krävs är att vi också kompletterar nätet med den traditionella insändarna och debattartiklarna. Här i min region har den delen varit lite tunn, så det är upprycknings om gäller. Såg på nått håll att det verkar vara svårt att komma in, men det är bara att ligga på.

Inom socialdemokratin pågår en livlig debatt som tar avstånd i vår ideologi. Håller den än eller måste den anpassas. Är retoriken rätt eller ska den ändras? Ska det finnas två socialdemokrati en för storstaden och en för övriga landet?

När det gäller de resurser som regeringen nu bestämt till kommuner och landsting ger en bild av en splittrad borglighet mellan nationell och lokalnivå. De positiva kommentarer som man kan läsa känns rätt krystade. Alla ger bilden av att det inte är över till 2011 och att man med dessa pengar bara köper sig tid. Från vänsterhåll är bilden enig. Bra nivå, men alldeles för kort. Valfläsket är tydligt. Det känns som det har genomskådats även ute på arbetsplatser. När jag var ute på ett äldreboende så var bilden tydlig. Det fanns en besvikelse att det tagit så länge innan beskedet kom och en upprördhet över den kortsiktighet som var fakta.

Sen skriver Peter Andersson om Sverige Brinner. Om de bränder som nu verkar sprida sig i förorterna i våra städerna.

Intresserade
av mer läsning kan ni få här. samt Netroots - Socialdemokraterna

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Här visas det sjuka samhället upp i ett litet videoklipp ! Klart sevärt.

    http://www.youtube.com/watch?v=LVu9RTjXRAM

    SvaraRadera
  2. Nä det var inte sevärt och jag grubblade länge om det skulle få vara kvar. Har inte slutligen bestämt mig än.

    SvaraRadera