20090924

Moderater skriver om historien, eller gömmer den...

Jaja Nu försöker Moderaterna skriva om sin egen historie beskrivning. Det är en klassiker...

När moderaterna 2006 gick till val så valde man att se på utanförskapet på ett som då svartmålande den sittande socialdemokratiska regeringen. Vi minns nog alla kritiken mot hur fel vi hade när vi redovisade statistik...

Nu visar det sig att man har bestämt sig för att göra om göra nytt. Den gamla statistiken var inte så fördelaktig för regeringen nu ett år innan valet...


Angående det här så ställde Sven-Erik Österberg en fråga om det i riksdagen.
Herr/fru talman!
Jag vill ställa en fråga till arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin:

Regeringen har under flera år definierat utanförskapet på ett visst sätt. Denna definition gick ni också till val på. Ni sa att ert sätt att räkna var det enda och sanna.

Men detta vill inte arbetsmarknadsministern och regeringen längre kännas vid. Jag kan bara se ett skäl:

Nu pekar alla kurvor åt fel håll. Och då ändrar ni sättet att räkna. De flesta håller nog med om att det är viktigt att vara konsekvent.

Hur många är då i utanförskap idag? Jo många fler än när regeringen tillträdde, närmare bestämt 70 000 fler. Det har Riksdagens utredningstjänst räknat fram genom att använda er egen definition.

Nu vill ni inte ta ansvar för detta. Arbetsmarknadsministern har själv sagt att det inte stämmer. Varför vill regeringen ändra sättet att beräkna utanförskapet?

Vi ska med spänning följa vad som händer För det har inte direkt blivit mer jobb...

Intressant? Läs mer: s-buzz, Alliansfritt Sverige

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar