Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20090924

Moderater skriver om historien, eller gömmer den...

Jaja Nu försöker Moderaterna skriva om sin egen historie beskrivning. Det är en klassiker...

När moderaterna 2006 gick till val så valde man att se på utanförskapet på ett som då svartmålande den sittande socialdemokratiska regeringen. Vi minns nog alla kritiken mot hur fel vi hade när vi redovisade statistik...

Nu visar det sig att man har bestämt sig för att göra om göra nytt. Den gamla statistiken var inte så fördelaktig för regeringen nu ett år innan valet...


Angående det här så ställde Sven-Erik Österberg en fråga om det i riksdagen.
Herr/fru talman!
Jag vill ställa en fråga till arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin:

Regeringen har under flera år definierat utanförskapet på ett visst sätt. Denna definition gick ni också till val på. Ni sa att ert sätt att räkna var det enda och sanna.

Men detta vill inte arbetsmarknadsministern och regeringen längre kännas vid. Jag kan bara se ett skäl:

Nu pekar alla kurvor åt fel håll. Och då ändrar ni sättet att räkna. De flesta håller nog med om att det är viktigt att vara konsekvent.

Hur många är då i utanförskap idag? Jo många fler än när regeringen tillträdde, närmare bestämt 70 000 fler. Det har Riksdagens utredningstjänst räknat fram genom att använda er egen definition.

Nu vill ni inte ta ansvar för detta. Arbetsmarknadsministern har själv sagt att det inte stämmer. Varför vill regeringen ändra sättet att beräkna utanförskapet?

Vi ska med spänning följa vad som händer För det har inte direkt blivit mer jobb...

Intressant? Läs mer: s-buzz, Alliansfritt Sverige

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar