20090924

Sanningen om Apoteket är hemsk.

Nu kommer sanningen fram om regeringens vilja med Apoteket. Det ska krossas till förmån för internationella privata kapitalet.

I kvällens rapport så kom det fram vad som låg bakom. Det är skrämmande. Nu visar det sig att man inte ens har bjudit in styrelsen för Apoteket.

Har regeringen redan givit upp valet 2010? Därav denna panik.

Göran Hägglund har inte de gamla och sjuka för sina ögon utan kapitalet. Som omsorgspolitiker och landstingspolitiker blir jag orolig på vad det kommer innebära. Kommer det finnas medicin. Kommer de äldre få tillgång. kommer man ha råd.

Var det intressant läsning Så kan ni finna mer här:

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

 1. Och ditt alternativ är?

  SvaraRadera
 2. Ja du Peter

  Man baxnar inför vad de tar sig till. Är det krav från de internationella kapitalet som har väglett dem. Och en ideologisk förblindning.

  I umeå där jag bor kommer vi i alla fall att ha kvar ett Apotek AB, dit kommer jag att gå även om jag får vänta 3 timmar på medicin.

  Vi får tro att våra partikamrater i riskdagen släpar Hägglund till KU. Kan man inte anmäla dem för förskingring och släpa dem dem till tinget

  Detta sänker ju Apoteket och Apotekets värde ...

  SvaraRadera
 3. till anonym

  Ja du

  det bästa alternativet är väl att ha kvar apoteket som det är. Med låga priser och bra tillgänglighet över hela landet.

  Om borgerligheten krossar apoteket kan man undra vem som kommer att driva apotek i Norrlands inland

  SvaraRadera
 4. Kära Anonym. Det är bara att behålla Apoteket i statlig ägo och blåsa av denna korkade reform som inte sätter brukaren i centrum utan kapitalet. Det är samma när det gäller vårdvalsreformen där läkarna får etablera sig var de vill och inte där behoven är som störst och landstingen har bara att betala...

  Ja Britta det är bara att hoppas på KU och främst valseger så vi får slut på dessa tokerier.

  SvaraRadera
 5. Sanningen? Vem var den enda som uttalade sig i programmet? Den sparkade ordföranden som längtat efter att få driva apoteket oförändrat på en avreglerad marknad. Ett monster hade det blivit om inte regeringen gått in och stoppat imperiebyggarna i styrelsen. Rapport gjorde ett uselt inslag, en partsinlaga som inte på något sätt gav en heltäckande bild av vad som faktiskt hänt och bakgrunden till det.

  SvaraRadera
 6. Kära Anonym. Problemet är vem som Göran Hägglund sätter i framsätet. Vi brukare eller storkapitalet.

  SvaraRadera