20090907

Val 2010 sen glömmer Alliansen de gamla och sjuka

Idag kom då den stora gåvan från regeringen... 10 miljarder till kommuner och landsting... Det var väll snällt?

Idag kom den satsning alla kommun och landstingspolitiker väntat på. 10 miljarder. Sen var det roliga slut.

Det visar sig att det inte är något annat än ett gigantiskt valfläsk som slängs ut.
Pengarna kommer bara under 2010 och vad ska kommuner göra för tillfälliga lösningar som sen upphör under 2011. Det kommuner och landsting kan göra är att väntqw till eftervalet med att sparka medarbetare.

Bilden att Sveriges kommuner och landsting behöver en rödgrön regering som levererar över sikt blev idag tydlig.

Tomas Östros har kommenterat det hela för TT.
- Jag hade ju hoppats på att kommunerna skulle få långsiktigt besked om hur man ska klara sjukvården och skolan. Nu tvingas regeringen till en brandkårsutryckning med bara ett års besked

Måste dock erkänna att det förslag till att utreda en kommunstabiliseringsfond verkar vara av intresse. Det är nu viktigt att det blir en bred lösning som håller på sikt.
- Detta ska man göra över blockgränserna, säger Thomas Östros

När det gäller Vimmerby så vet jag inte hur vi ska använda pengarna under ett år. Det ska bli intressant att följa vad Vimmerbyalliansen ser sig göra. Enligt kristdemokraternas landstingsråd Anders Andersson ska pengarna användas till kärnverksamhet...
Den tydliga bilden är att pengarna kom för sent och det är det bara att skriva under på Som Marcus Lund (s) kommunalråd, Nybro säger.
- För lite och för sent


Claes Krantz har också skrivit om dessa miljarder.

Sen är det kul med den start den gemensamma bloggen fått.

, Netroots - Socialdemokraterna

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

 1. Märkligt att ni sossar aldrig kan erkänna när regeringen gör något bra! Ni själva tyckte regeringen var allt för snål och bjöd istället åtta miljarder i förstärkning till kommun- och landstingssektorn. När nu regeringen lägger på ytterligare tio miljarder, då duger inte det! Regeringen visade ansvar genom att inte pytsa ut pengar i våras när man inte visste hur konjunkturen skulle utvecklas.

  SvaraRadera
 2. Gudrun, jag har aldrig påstått att summan var för liten. Där min kritik ligger är att den är av engångskaraktär och det räddar jobben över valet men inte längre. Våra miljarder var bestående och ger kommuner och landsting planeringsförutsättningar.

  SvaraRadera
 3. Det är väl sossarnas signum och tillika deras svaghetstecken på att de alltid försöker angripa sina motståndare med lögner och halvsanningar.

  Varför man väljer att göra detta är en gåta och knappast något som ökar eran trovärdighet.

  Som bevis för att denna er smutskastnings och förtalspolitik inte fungerar längre när vi fått en ny och tänkade generation är väl oppinionsundersökningarna. S har ju gått från att vara den i särklass största till ett parti som inte är livsdugligt utan stöd av Kommunisterna och Miljöpartiet!

  Nej kom till skott och tala om för väljarna vilken politik ni ämnar föra och dess konsekvenser för den vanlige människan.
  Vi har väntat länge på detta klargörande och vill ha svar.

  SvaraRadera
 4. Du anonym, synd att du inte står för dina åsikter med namn. Min fråga är om det är värt att bemöta dig?

  SvaraRadera
 5. Min hemkommun får sammanlagt 18,5 miljoner, men har ett underskott på närmare 60 miljoner. Här dras ner på så viktiga funktioner som brandförsvaret vilket kommer att riskera människors liv. Eftersom kostnaderna för socialbidrag ökar i arbetslöshetens spår så hjälper det föga med en engångssumma.

  SvaraRadera
 6. Hej Kicki
  Glöm inte att 2011 minskar även de gamla statbidragen och det 18,5 miljonerni fick bara rycker alvärdens väg. Samtidigt så lånar regeringen 85 miljarder till skattesänkningar till de som redan har. Det släcke ringa bränder, möjligen tänder...

  SvaraRadera