20090909

Vi är ärliga. Välfärd kostar över tid!

Vi räds inte högre skatter för att klara välfärden.

Till skillnad mot den moderatledda regeringen så står vi upp för vård skola och om sorg. För oss är inte välfärden nått man använder som valfläsk. Med vår politik räddar vi jobben i välfärden på sikt inte bara valår.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

9 kommentarer:

 1. Om skatten höjs så mycket som har nämnts i omgångar kommer jag att tvingas gå till Soc. Det finns inte en chans att jag klarar 2000kr mer i månaden i utgifter.

  Jag hoppas iaf om ni vinner valet att ni håller en järnridå åt vänster så inte Ohly får igenom sina krav på skyhöga skattehöjningar för riktiga låginkomsttagare.

  Stefan, på gränsen mellan arbetar- och lägre medelklass, och har aldrig haft det så bra som under Alliansen.

  SvaraRadera
 2. Om S vinner valet med eller utan hjälp av kommunisterna och Miljöpatrtiet så kommer jag att starkt överväga en utlandsflytt.

  Jag kommer att propagera för detta och hoppas att många adopterar iden.

  De flesta länder i Europa lider av minskad befolkning. Jag är säker på att man tar emot välutbildade, barnfamiljer egna företagare och personer med kapital med öppna armar, i stället för att förlita sig på invandrande analfabeter från tredje världen.

  Och att Sverige är så jävla bra, den myten överlever bara bland gråsossar som aldrig arbetat utomlands och sett hur det är.

  SvaraRadera
 3. Om våra skattehöjningar inte görs, som enligt mig är rättvisa, kommer kommuner och landsting att få göra stora ökningar och det slår direkt mot de sämst ställda. Vi ser också att om vi ska kunna behålla och öka kvalitén inom vård, skola och omsorg behöver vi öka intäkter. Den moderatledda regeringen har lånat 85 miljarder för att sänka skatten till de som har.

  SvaraRadera
 4. Alla talar om hur bra det skall bli när si eller så kommer till makten:

  Vad får jag som (ofrivilligt trafikoffer med sjukpensionär som följd) för erbjudanden?
  Lammstek månne? Sällan.. limpa och vatten på sin höjd! Tro nu inte att jag är en försupen alkoholist eller dyl! Bara ett offer för en galnings verk!!

  SvaraRadera
 5. Med förstärkta statsfinanser kommer det finnas möjlighet för dig att få bättre pension. Som sjukpensionär har du inte fått del av den moderatledda regeringens skattesänkningar. Så en röst från dig på oss kommer ge dig en bättre ekonomisk situation om nu inte konjunkturen blir mycket sämre eller regeringen hinner förstöra mer

  SvaraRadera
 6. "För oss är inte välfärden nått man använder som valfläsk."

  Det var det bästa skämtet jag hört sen
  jag såg stand up i Las Vegas 1990.

  SvaraRadera
 7. För mig är det vallöften som vi sedan under mandatperioden genomför. Det den moderatleddaregeringen nu gör är att bara köra på under ett valår. Här finns ingen långsiktighet för välfärden. Då blir det valfläsk och det riktigt osar...

  SvaraRadera
 8. Intressant att läsa kommentarerna till ditt inlägg. Jag tror varken välutbildade eller barnfamiljer blir några förlorare på skattehöjningar. Däremor kanske vi kan glädjas åt att kunna hjälpa lågutbildade svenskar, och invandrare, till utbildning och jobb. Alla ska med.

  SvaraRadera
 9. Du har rätt. För att klara ekonomin så finns det två vägar öka intäkter eller minska kostnader. Vi kommer nog efter vaket 2010 behöva göra båda om denna moderatledda regering får härja ett år till.

  SvaraRadera