20091106

Bonus till styrelser och spritfester. Sicket klimat


Denna vecka går i "Vi känner igen oss" tecken. Spritfester, Bonusar och regeringens som går företagens och de stora länders intresse. Det vill säga att allt är som det var igår...

GO SKÅL GO
Veckan började med en deja vu på 80-talet. Spritfester arrangerade av MUF som flera sa inget nytt. Det man kan undra är hur partiledningen ställer sig till det här. Misstänker att många av de som nu sitter i ledande positioner var med på 80-90-talet när det spritfestades vilt. Finns det en tyst ok, så länge det inte kommer ut och ni värvar medlemmar?

GO BONUSAR GO
Vidare kan man läsa att nu börjar företagen återinföra bonusar. Frågan är om bläcket torkat på det gamla beslutet.
Trots den stundtals infekterade debatten kring bonusprogrammens vara eller icke vara så fortsätter nya bonusprogram att sjösättas och det i oförändrad omfattning jämfört med tidigare år.

Det visar sig att det åter igen är samma gamla gnidna direktörer. För de som hoppats på att ökningen skulle gå till golvet kan glömma det.
Samtidigt visar genomgången av de incitamentsprogram som lanserats hittills i år att bonusprogram med alla anställda som målgrupp minskar. I år är det 28 procent av alla program som har ställts ut till alla i personalen, jämfört med 34 procent förra året och 37 procent i förfjol.

Det verkar nu som det inte ens är direktörerna som får bonusarna utan styrelsemedlemmar...

GO GAS GO
Sen kan jag konstatera att det är fler än jag som känner en stor tveksamhet till Regeringens ja till gasledningen.
Det finns tre typer av argument som jag anser vara lika viktiga.
 1. Miljön. Med denna ledning så kommer vi öka den fossilaförbränningen vilket inte är något smart drag i dessa tider vilket också leder mig till punkt
 2. Hur trovärdiga blir vi i omvärldens ögon nu när vi närmar oss Köpenhamnsmötet. Vilka krav kan vi ställa på världen efter detta beslut?
 3. Sist men inte minst är det frågan kring säkerhetspolitiken. Här upplever jag att det inte har tagits någon hänsyn och det är det fler som pekar på bland annat Mitt i Steget
Det ska bli spännande att följa de turer som nu kommer följa i frågan.
Även denna fredag bli vi utan jobbpolitik från den moderatledda regeringen...

Andra som skriver klokt finner ni på NetRoots

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

 1. Tänk vilket liv det blev i borgarpressen när SSU fick problem med en krog. När det nu gäller MUF är det knäpptyst.

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt Inge. Det var samma sak med Mona och kvittorna. Vill minnas att Unckel också hade använt kortet fel men av det blev det inget. Jag tror det finns två orsaker.
  1 Att medborgarna kräver mer av oss socialdemokrater och det är bra.
  2 Vem som äger media.

  SvaraRadera