20091127

Ensam är stark, eller "sköt dig själv, skit i andra" fäller Alliansen


Nu testas kamratskapet inom Alliansen. Frågan är om den är lika stark som den som finns inom Socialdemokratin. Av gammal tradition har vi hjälp Vänsterpartiet när det svajat i underlaget.

Nu ska det snart fram med bevis. Hur stark är Alliansen? Klarar de påfrestningarna som nu riktas mot dem? Bilden som jag ser är att det inte finns någon kamratskap inom högern. Devisen skött dig själv skit i andra och ensam är stark kommer sänka Alliansen i valet 2010. När jag har lyssnat runt med moderata företrädare får jag bilden av att man inte kan tänka sig att stödrösta på Centern möjligtvis någon konservativ Moderat som kan lägga sin röst på Kristdemokraterna.

Med den bilden och när det växer till insikt hos Centern, Kristdemokraterna och Folkpartiet kommer en brutal kannibalism växa fram. Frågan som då kommer som ett brev på posten är hur ska statsminister Fredrik Reinfeldt lyckas få ihop denna samling. Vilket är viktigast makten eller stå för sin politik? Jag tror makten hägrar mer än politiken, men frågan är om det är egenmakten eller den gemensamma som segrar. Svaret är att det är egenmakten kring partiet som segrar före alliansgruppen.

Sorry Kristdemokraterna och Centern ni kommer få stå på egna ben utan stöd från moderaterna.

Andra om
Tokmoderaten om Kaos bor granne med Mona
Peter Andersson ser hur Moderaterna tuggar i sig sin alliansvänner
Johan Westerholm varnar för en smutsig valrörelse och jag kan bara instämma
Mina ModerataKarameller ser Moderat hopp i Stockholm

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar