20091112

Fler än Reinfeldt i sandlådan.


Nytt från sandlådan. Maria är klok hon får inte vara med och leka. Någon måste ha kastat sand i ögonen på barnen i sandlådan, oj jag menar regeringen...


För någon vecka sen så kunde man konstatera att statsmannen Fredrik Reinfeldt (m) inte ville prata med oppositionen om vem som ska bli ny svensk kommissionär.
Nu kommer nästa del i historien och det är Miljöminister Andreas Carlgren (c) som inte vill att Maria Wetterstrand (mp) ska få följa med till klimatmötet i Köpenhamn. Orsak: Hon skulle överglänsa regeringen med sin kunskap i frågan.
Hos regeringen gäller devisen, kan själv. Precis som barnet i sandlådan

När ska pojkarna lämna sandlådan och börja styra landet? Vad sägs om lite jobbpolitik istället?

Fler på detta ämne
Allinsfritt Sverige
Peter Andersson
RödGrön.se
Johan Westerholm

Intressant?  Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

 1. Hej,
  beträffande EU-komissinär så behandlar Alliansen oppositionen på samma sätt som Göran P behandlade oppositionen på sin tid.

  Till klimatmöten har det aldrig tidigare skickats mer än 2 representanter så även där gäller lite samma förutsättningar som ovan. När tog socialdemokratin med oppositionen på några viktiga möten av internationella mått?

  Sedan kan jag väl personligen tycka att eftersom såväl moderaterna som socialdemokraterna har närmat sig mitten så vore det givetvis bäst om de kunde regera tillsammans.

  För övrigt har den nuvarande oppositionen ett väldigt svagt stöd för EU-tanken så varför bjuda in nuvarande opposition till överläggningar i EU-frågor?

  Våra politiker beter sig generellt som småbarn i en sandlåda och oavsett politisk färg så är det mest personangrepp och att ständigt tumma på något som skulle kunna kallas för objektiv sanning.

  Som exempel kan vi ta IPRED-lagen som lades fram av Thomas Bodström och där nuvarande regering la ett närmast identiskt förslag ursprungligen. Helt plötsligt börjar då oppositionen skrika om övervakningssamhälle mm mm. Listan med liknande exempel kan göras väldigt lång. Oavsett partifärg så är det få politiker som bryr sig om något annat än att bibehålla sin ställning eller att försöka bli vald för första gången.

  Det borde finnas ett krav på riksdagsmän att de inte får ha några bisysslor samt att de måste haft vanliga arbeten - utan politisk bindning i minst 5 år innan de kan bli riksdagsmän/kvinnor.
  M v h
  Clas

  SvaraRadera
 2. Clas, argumentet att vi fick inte vara med då så ska ni inte få vara med nu håller inte. Om Reinfeldt ska bli landsfader, statsman måste man ta sig över denna argumentation.
  Sedan när det gäller frågan om att Maria Wetterstrand inte får följa med på mötet. När miljödepartementet går ut med att man har ett par extra platser och sen när man får se vem som ska ha en av dem drar tillbaka hoppar sig frågorna sig. Om det är så att man har en regel med två varför gick då departementet ut med inbjudan om två till?

  Sedan är min synpunkt att det alltid är bra om båda sidor finns med på denna typ av arrangemang som kommer ge återverkan över mandatperioder.

  SvaraRadera