20091202

Cancer, en merit på arbetsmarknaden...


Idag kan man läsa att cancersjuka som inte har lång tid kvar att leva tvingas ut på ordinarie arbetsmarknad. Allt är läkarnas fel enligt generaldirektörenFörsäkringskassan. De skriver inte tillräckligt tydliga utlåtanden. Bilden är att när det gör det så skiter Försäkringskassan i det och anlitar sina egna. Men inte här...

Nu kommer regeringens politik ut i verkligheten och det ena efter det andra hemska exemplet kommer till dagen. En anledning till det här är den hets på att genomföra förändringar som regeringen har. Det var många som pekande på att fanns brister i det nya regelverks om hafsades igenom. Den gamla Svenska utredningsmodellen med ordentliga partssammansatta utredningar med ordentliga remissrundor tog säkert lite längre tid, men det blev rätt.

I det här fallet så är reglerna glasklara enligt Försäkringskassan. Socialförsäkringsministern har gjort en fellagstiftning igen... Någon som är snopen?

Men det är väll det här som är regeringens arbetslinje...

Fler om
Martin Moberg om att jobba som sjuk
Peter Andersson fyller på skriveriet och
Johan Westerholm skriver också om detta
Alliansfritt Sverige även här ogillar man läget.
In Your Face har även noterat detta vansinne
NetRoots för progressiva bloggare

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Tror inte ens att Socialförsäkringsministern är snopen. Det är effekterna av en mycket medveten politik. Och fruktansvärt.

    Tack för att du håller diskussionen uppe.

    SvaraRadera
  2. Veronica, tack för kommentaren och tyvärr så har du så rätt... Vi ligger i för det finns ett val som måste vinnas för de sjuka och arbetslösa skull

    SvaraRadera