20091203

Centerns misslyckande blir vallöfte


I torsdagens Vimmerby tidning (Inte å nätet än) så slår sig Anders Åkesson och Maud Olofsson ,båda Centern, på knäna gällande hur de bekämpar arbetslösa... Nä arbetslösheten skulle det vara. 

Från Centerns och de övriga borgerliga partiernas sida finns det en tro på att det kommer massa nya arbeten genom att sparka på den arbetslöse eller att den sjuke blir frisk genom att slippa sjukpenning. Det är ett cyniskt sätt att hantera frågan.


Den nu sittande regeringen försöker dölja ditt misslyckande genom att förändra beräkningsgrunden för arbetslöshet och utanförskap. Inför valet 2006 ville de att man skulle göra beräkningsgrunden till EU-standard vilket ledde till att siffrorna steg. Nu försöker man backa i statistiken för att det ska se bättre ut. Det finns bara ett svar på det. Det är ett ohederligt politiskt arbetsätt som jag inte välkomnar.

Nu ska centern göra jobben till den stora frågan i valet 2010 och jag välkomnar det. Centern och den övriga borgerligheten måste nu erkänna att de har misslyckats med att bekämpa arbetslösheten och då särskilt ungdomsarbetslösheten. Aldrig har Sverige haft en högre ungdomsarbetslöshet än EU. Nu är det ett faktum. Det går inte skylla det på krisen utan det beror helt på den misslyckade eller rättare sagt avsaknaden av politik för dessa grupper.

Maud Olofsson och Anders Åkesson agerar precis som Centerledningen i Vimmerby. Vi ser arbetslösheten och vi har beredskap. Här gäller det inte att ha beredskap. Här gäller det att handla NU. Varje väntad dag är en förlorad dag.

Andra om
Alliansfritt Sverige har hittat ett trevligt litet videoinslag
NetRoots för progressiva bloggare

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar