20091218

Dagens besked en förlust för hela Sverige.


Idag kom beskedet som alla väntat på men ingen velat. SAAB kommer läggas ner. En epok går i graven. Är det slutet på svensk bilindustri vi nu har sett?

Idag på eftermiddagen så kom det. Beskedet som vi inte ville skulle komma. Julklappen som ingen ville ha... Men var den så oväntad? Efter att det kraschade med Koenigsegg så var min förhoppning om en lösning inte stor. Det är inte bara de direkt drabbade på SAAB som idag min tanke går utan alla som nu finns hos underleverantörer som nu går en oviss framtid till mötes. En annan tanke är vad som händer med den forskning och utveckling som är kopplad till fordonsindustrin både när det gäller säkerhet som miljö. Kommer det här få några konsekvenser för Volvo?

Mitt djupaste deltagande till alla anställda som idag fått denna vidriga julklapp.

Media på det här
Aftonbladet 1 2 3, DN 1 2 3, SvD 1 2 3, Expressen/GT 1 2

Bloggat om
Peter Andersson som ser Göran Hägglund springa till slottet och undrar vad Reinfeldt menar. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

 1. En förlust för hela Sverige som är ännu större är väl de 54000 som utförsäkras till nästa år ur sjukförsäkringen. Eller de 92700 som utförsäkras inom tre år.
  8000 ter sig som litet i sammanhanget.
  Dessutom lär de flesta av dessa 8000 ha a-kassa, däremot de sjuk de har varit sjuka för länge så de har ingen a-kassa.
  De lämnas på bar backe.
  Det skryt som alliansen körde med från början när de genomförde försämringar i socialförsäkringssystemen , sänkte skatter för löntagarna och lät pensionärer , sjuka, arbetslösa, ligga kvar i den högre skatteslkalan.
  "Vi gör det för jobben" ja så lät det.
  Jag tycker mer det verkar som man gör det för att folk inte ska få jobba.
  Det är som om det vore ett rejält plundringståg som denna allians håller på med.

  SvaraRadera
 2. Om inte folk vill köpa deras bilar så skall man göra vad? Vad har du för förslag själv?

  SvaraRadera