20091216

Det är politiken som avgör, inte persongalleriet


Dag efter dag kommer nu nederlagen för regeringen och dess partier. Idag är det självaste statsminister Reinfeldt med sitt parti, Moderaterna som backar. Allt pekar på att det är den förda politiken som är den bidragande orsaken inte persongalleriet.

Idag så gör SvD ledare ännu ett försök att göra politiken till en personfråga. Sahlin mot Reinfeldt. Det funkar inte. Konceptet ska vara socialdemokrati mot borgerlig politik. Peter Akinder skriver precis om det här i dagens ledare i Östran/Nyheterna. Vi ser nu den ideologiska skillnaden mellan de två stora partierna inom Svensk politik.

I dagens Expressen redovisas en Demoskop undersökning (dock bara 731 i en online panel) ger en fingervisning om var regeringsbussen är på väg. Vägen leder inte mot ljus och värme. Regeringen får minskat förtroende med närmare 51 procent och mycket på grund av hanteringen av sjukförsäkringen. Det hade inte gått att reparera med en moderatledare på hemmaplan. Den sjuke hade fortfarande blivit utknuffad ur försäkringen trots att Reinfeldt pratat på. Idag skriver nästa yrkesgrupp om hur de nya reglerna slår mot den enskilde individen. Hur regeringen inte ser den enskilde utan bara diagnoser

Frågan är då hur vi ska förhålla oss till den nya grundlagsförslaget som nu är på väg fram till beslut. DN är missnöjda med att utredningen inte föreslår mer personvalsinslag. Inte konstigt med den tilltro man har till de borgerliga ledarna och att de ska lösa alla problem. Själv är jag nog något mer konservativ i frågan och tror på att det är partierna som ska formulera politiken som sedan väljarna ska ställa sig bakom. Det inslag vi har idag tycker jag räcker i dagsläget. Jag är orolig för att det kan bli mer person än politik som blir ledande. Vi får aldrig glömma att det är det politiska hantverket som ska ligga som grund inte hur bra du ler i en dokusåpa.

Andra på
Peter Andersson frågar vilket Sverige vi vill ha. Johan Westerholm om en knådat lag. Ett hjärta rött skriver om sanning och konsekvens. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

  1. Nähä du !!.Så du inbillar dig att om en tokig politiker gör tillräcligt många saker så förknippar folk inte denna politiker detta med personliga val från denna politiker utan politiska.Vilken planet kommer du ifrån !?.

    Pelle

    SvaraRadera