20100121

Allt till salu. Hur ger det fler jobb?


Allt är till salu. Skolan, sjukvården, äldreomsorgen, barnomsorgen, Apoteket och nu Arbetsförmedlingen. Centern slåss för att vinna kampen om att vara mest åt höger i den nyliberala fållan...

Hur blir det fler arbetstillfällen för att man privatiserar arbetsförmedlingen och inför en jobbpeng? Inom Alliansen finns en övertro på att marknaden ska fixa alla problem. Det var inte ens en vecka sedan som det visade sig att medicinpriserna stuckit iväg efter den massprivatisering. Åter så talar man om valfrihet, men för vem? Om jag ska ge ett svar så är det tydligt att det är valfriheten för företagen och inte de enskilde som är sjuk, arbetslös, gammal eller studerande. Jag stänger inte dörren för alternativ inom välfärden men det måste finnas en tydlighet om varför man gör det. Nu kommer detta förslag leda till att det bara kommer finnas privata arbetsförmedlingsföretag. Vilken valfrihet ger det den enskilde? Lika som det är i de borgerliga kommuner där det inte finns någon offentlig barnomsorg. Det är driftformen som är huvudfrågan för de borgerliga inte den enskildes valfrihet.

Nu har Stureplanscentern kopplat greppet om partiet och det är bara att beklaga. Tror att det blir en fortsatt kana ut ur riksdagen.


Krassman prisar gud för här kommer jobbpengen. Att Ankersjö gillar idéen är inte konstigt. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. Om detta har jag skrivit på Arvidfalk för länge sedan att moderaterna låter centern sköta deras högerpolitik och därmed själva framstå som folkets hjältar. Maud Olofsson låter sig självklart lånas till vad som helst för att vinna mark, hon borde byta parti tycker jag, hon är en skam för den gamla centern. nästa steg blir att sälja ut socialtjänsten så folk kan välja vilken socialvård de vill betala för. fyra år till med alliansen har vi sålt ut allt.

  SvaraRadera
 2. Men det blir ju mycket lättare att strypa pengarna till privata arbetsförmedlingar, än att stänga statliga arbetsförmedlingar.

  SvaraRadera
 3. Apotek AB utförsåldes av ideologiska skäl. Borgare kan inte tänka sig statliga monopol hur välfungerande de än är. Statliga monopol är ju till för medborgares bästa och kan inte användas till privat geschäft. Nu har Investor (Wallenbergare) fått inhandla ett alldeles eget apoteksmonopol. De har nämligen köpt och tagit över sektorn sjukhusapotek som servar sjukhus och vårdinrättningar med apoteksvaror. Igår visade Investors koncernchef i SVT att företaget har enormt stora krav på profit och i sjukhusapotekens fall blir det naturligtvis på skattebetalarnas bekostnad.
  För borgare duger den offentliga sektorn om enskilda intressen kan profitera på den.

  SvaraRadera