20100122

Skattesänkningar undervärderar kvinnodominerade yrken.


Idag ska moderaterna fixa välfärden. Receptet: Sänk skatten... Samma medicin till alla sjukdomar. Hur blir en smal fetare genom att banta? Sedan är förslaget ett slag i ansiktet på alla de kvinnor som vill höja statusen på sina yrken. Huset är fallfärdigt och det blir inte tätare för att man plockar bort de sista takpannorna...

I dagens DN skriver Fredrik Reinfeldt och Per Schlingmann om vad som moderaterna ska satsa på. Nu ska kvinnorna i vården få högre lön. Bra det måste innebära ökade statsbidrag så att kommuner och landsting ges möjligheter till att ge bättre löner. Nu glömde jag att det var moderaterna så då blev förslaget sänkt skatt... Det är ett slag i ansiktet på alla dessa kvinnor som vill ha högre lön  som vill att deras arbeten ska statushöjas och där lönen är en viktig del av detta. Med denna skattesänkning så blir det att mansdominerade jobb får ännu mer i plånboken än dessa kvinnor. Med denna politik ökar man på avståndet. Det är en politik som leder till minskad jämställdhet.

När det sedan gäller inflytandet så är det också ett gammalt recept. Privatisering. Med fler som driver företag så ska inflytandet öka.  Inte genom aktiva åtgärder som den arbetsgivare vi är. Här avsäger sig moderaterna allt ansvar och säljer ut det på marknaden.

I övrigt så är det en artikel utan konkreta åtgärder eller löften utan åter en flora av vackra ord utan innehåll... Detta tomma papper lurar inte väljarna.


Andra som är på
Att Kent och Mary är på är inte så konstig. Peter Andersson om Moderat trovärdighet. Krassman noterar Fuskartikel. Johan W om en otippad idéutveckling. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar