20100214

Åter fel i media om opionen!

Ännu en ny undersökning presenteras idag. Avståndet mellan blocken har minskat.  Tidningarna slår som vanligt upp det hela som om Alliansen och särskilt moderaterna har vunnit valet. Men gapet är inte 3,4 procent som media säger utan 7,3 procent!

Åter så räknar media in ett parti som inte kommer in i riksdagen. Kristdemokraterna får i denna undersökning endast 3,9 procent, vilket om de inte ändrat reglerna gör att de hamnar utanför riksdagen.

Det som är intressant att fästa en notis om är den ökning som Moderaterna gör. I media är bilden allt ljus på Reinfeldt. Om det stämmer så är det synd för svensk politik då vi åter är i presidentvalsläge. Jag förstår att moderaterna vill kampanja så. De gör allt för att vi inte ska ha något fokus på den förda politiken. Samtidigt så väcker den borgerliga media drevet bilden av Mona som ett sänke. Vi får inte falla i den gropen för vi vet att Mona kommer bli en lysande statsminister.  Vi måste åter rikta allt fokus på den moderatledda regeringens politik.

Nu är det fokus på politiken och ända in i kaklet som gäller!! Vi ska ha en RödGrön valseger i september.

Fler som noterat denna undersökning
Peter Andersson ser en oro väckande SIFO för Sverige. Ankersjö gör av någon märklig anledning en annan analys..:). Bloggarna har en sammanställning. Johan W ser inget nytt under solen. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

7 kommentarer:

 1. Sverige ska vara glada att det inte är du som skriver artiklarna... Gapet är, precis så som "media" påstår, 3,4%. Inte 7,3 inte något annat. Jag vet inte hur insatt du är, men du verkar inte förstå valsystemet över huvudtaget. Om vi ska räkna mandat och se hur många procent av mandatet de olika blocken skulle få i dagsläget skulle 3,4% vara en felaktig siffra med tanke på KDs resultat. Det enda tidningarna skriver är att skillnaden i röster är 3,4%. Mer korrekt kan det knappast bli. Lustigt att du lyckas klaga på en av få saker som media faktiskt gör rätt.
  Wikner

  SvaraRadera
 2. Utöver det Wikner sa, om man ska skatta procenten mandat för blocken så får man givetvis avgöra vad som ger den bästa skattningen mellan att inkludera eller exkludera KD. Eftersom KD låg på 4% förra månaden, och minskningen denna månad inte är statistiskt säkerställd, är det inte orimligt att tänka sig att vi får en bättre skattning av valresultatet genom att inkludera KD.

  SvaraRadera
 3. Ja utifrån var man har sitt politiska hjärta så tolkar man undersökningar som man vill. Sedan när det gäller KD så har de den senaste tiden varit under i de flesta mätningarna så att de precis hänger på håret att klara gränsen.

  SvaraRadera
 4. Ja det är en viss skillnad mellan procent och procentenheter, som vi universitetutbildade vet.

  SvaraRadera
 5. "vi vet att Mona kommer bli en lysande statsminister". Haha, otroligt. Tack för att du bekänner färg, det stärker min tes om att man gör rätt så länge man gör tvär emot sossarna. De rödgröna är en samhällsfara.

  SvaraRadera
 6. Sandra, lite frågande vad menar du med att jag bekänner färg? trodde den var klar sedan tidigare...

  SvaraRadera
 7. Läs min första kommentar igen. Det spelar ingen roll var man har sitt politiska hjärta. Jag har helt ärligt svårt att förstå hur du inte kan förstå att skillnaden mellan blocken är 3,4 procentenheter och absolut ingenting annat.
  Wikner

  SvaraRadera