Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100226

Oppositionen växer trots nya unga statsanställda...

Idag kan vi notera två intressanta saker. Ett: Att ungdomar blir statsanställda och två: Gapet mellan blocken växer igen

Vi börjar med notis nummer två och ser där i DN att åter så växer gapet mellan blocken och alla Allianspartier har fått näsan över vattenytan. För Kristdemokraterna är det dock med minsta marginal. Vi kan också se att samtliga av partierna i det RödGröna samarbetet går framåt vilket är glädjande.
Moderaterna får 27,7 procent i mätningen, Folkpartiet 6,3, Centerpartiet 4,9 och Kristdemokraterna 4,1 procent. Det är bara M som ligger högre än i valet 2006. Bland oppositionspartierna får Socialdemokraterna 35,2, Miljöpartiet 9,7 och Vänsterpartiet 4,8 procent. MP ligger hela 4,5 procentenheter över valresultatet och drar väljare över blockgränsen
Så med gårdagens start på vår samtalskampanj ser det ut att kunna bli en ljus vår vi går tillmötes. Johan Westerholm har gjort en djupare dykning i frågan.

Den andra notisen som jag noterade när jag forcerade genom media var att Sven-Otto Littorin drar sitt strå till stacken när det gäller att bekämpa ungdomsarbetslösheten. Eller som Aftonbladet skriver "Regeringen dumpar praktikanter på myndigheter" Mer kan du läsa hos Peter Andersson.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

  1. Men Moderaterna är ju kreativa, så det kommer nog att visa sig att de kommer ha synpunkter på hur alla dessa praktikanter skall rösta i valet.

    SvaraRadera
  2. Hehe du Hemlige kan inte säga emot

    SvaraRadera