20100226

Oppositionen växer trots nya unga statsanställda...

Idag kan vi notera två intressanta saker. Ett: Att ungdomar blir statsanställda och två: Gapet mellan blocken växer igen

Vi börjar med notis nummer två och ser där i DN att åter så växer gapet mellan blocken och alla Allianspartier har fått näsan över vattenytan. För Kristdemokraterna är det dock med minsta marginal. Vi kan också se att samtliga av partierna i det RödGröna samarbetet går framåt vilket är glädjande.
Moderaterna får 27,7 procent i mätningen, Folkpartiet 6,3, Centerpartiet 4,9 och Kristdemokraterna 4,1 procent. Det är bara M som ligger högre än i valet 2006. Bland oppositionspartierna får Socialdemokraterna 35,2, Miljöpartiet 9,7 och Vänsterpartiet 4,8 procent. MP ligger hela 4,5 procentenheter över valresultatet och drar väljare över blockgränsen
Så med gårdagens start på vår samtalskampanj ser det ut att kunna bli en ljus vår vi går tillmötes. Johan Westerholm har gjort en djupare dykning i frågan.

Den andra notisen som jag noterade när jag forcerade genom media var att Sven-Otto Littorin drar sitt strå till stacken när det gäller att bekämpa ungdomsarbetslösheten. Eller som Aftonbladet skriver "Regeringen dumpar praktikanter på myndigheter" Mer kan du läsa hos Peter Andersson.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

  1. Men Moderaterna är ju kreativa, så det kommer nog att visa sig att de kommer ha synpunkter på hur alla dessa praktikanter skall rösta i valet.

    SvaraRadera
  2. Hehe du Hemlige kan inte säga emot

    SvaraRadera