20100225

Regeringen tar kakan men ger tillbaka smulorna

Jaja när ska Gudrun Brunegård (kd) vara lite självkritisk mot sin egen regering. Det är så uppenbart att det nu finns mindre utbildningsplatser än under högkonjunkturen. Taktiken är uppenbar.

Den moderatledda regeringen tar hela kakan. Sedan ger man tillbaka litet smulor och klang och jubel. Titta vad vi satsar. På område efter område så sker detta. Nu är det på utbildningsområdet som det sker.

Idag kan vi i Vimmerby tidning läsa att arbetslösheten bland ungdomar är kring 210 personer. Kan tänka att den aktuella siffran för Vimmerby ligger i samma nivå. då påstår Gudrun att det storsatsas från regeringen. 16 platser. Det var stort. De pengar som vi får från folkbildningsorådet har inte räknats upp med tanke på den lågkonjunktur som vi har utan Vimmerby Folkhögskola har med hjälp av dubbla skohorn lyckats ge 290 personer möjligheten att utbilda sig vidare.

Sedan får nog fru Brunegård vakna upp och svara på frågan var ligger motförslaget mot det spar på folkhögskolorna. Det finns inte. Det som gjordes från den borgerliga oppositionen med Gudrun i spetsen var att flaxa lite med armarna men inte kom det något motförslag. Och åte rså producerar de fyra folkhögskolorna som landstinget har mer än de statsbidrag som vi får.

Som avslutning så är det så att Regeringen inte tar krisen på allvar och har en plan för det utan det kommer små desperata förslag som inte täcker det behov som finns. Regeringen tar inte tag i de möjligheter som finns att vända krisen och göra en stor offensiv satsning. I förra lågkonjunkturen så la vi grunden till en satsning utan motstycke, Kunskapslyftet, och det behövs en likvärdig igen.

Vi fyra ordförande hade en debattartikel i länets tidningar (tyvärr så finns den inte på nätet) Som är upprinnelsen till ovan inlägg.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

 1. Tar hela kakan jo.

  Om du är multimiljärdär och anställer 40% av befolkningen.
  Vad är det då som säger att du inte har inflytande i politiken?
  Uppenbart.
  Lol demokrati kan väl knappast vara att 90% av Sveriges tillgångar ska ligga i 10% av vissa rika familjers fickor.
  För att inte tala om hur man låter andra läder inmuta landets tillgångar utan att nyttja dom själv.

  Något fel med bilden där.

  SvaraRadera