20100302

Centern behöver börja med 1+1 och gå vidare med 2+2

Kan inte låta bli en liten postning innan kudden ropar på mig. Det här med städsektorn och siffror. Det liksom funkar inte för borgerligheten.

Idag så påstår Christer Jonsson (c) att det är 12 000 personer som kommer få sparken om vi avskafffar avdraget till hushållsnära tjänster. igår var det 11 000 personer. Sedan återstår frågan om det inte fanns en ända städerska innan detta avdrag? Nä dags för Centern att gå hem och räkna igen.  Ni kan börja med 1+1 och sedan gå vidare till 2+2. Vem vet nin kanske blir godkända innan vårterminen är slut annars kan jag skriva ett omdöme...

Mer om detta: Johan Ulvenlöv, Alliansfritt, Alliansfritt 2, Alliansfritt 3, Johanna Melén, Markus Uvell, Johan Westerholm. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

9 kommentarer:

 1. 11 000 nya jobb har skapats, enligt Almega. På frågan om det inte fanns några städerskor innan avdraget är svaret; jodå, några hundra som jobbade vitt och några tusen som jobbade svart.

  http://www.newsmill.se/artikel/2010/03/02/rut-avdraget-har-skapat-11-000-nya-jobb-0

  SvaraRadera
 2. Niklas läs rapporten. På Almegas hemsida står det
  "Det visar sig att över 11 000 personer är sysselsatta i hemservicebranschen idag" är sysselsatt inte blivit med bidraget.
  http://www.almega.se/web/Hemservice_4.aspx

  SvaraRadera
 3. Peter, läs Almegas Newsmillartikel som Niklas länkar till. Där medger de att andelen vita tjänster inom hemservicebranschen var ytterst få innan RUT-avdraget. Så man kan prata om att ca 11 000 nya jobb har tillkommit.

  I sin rapport beräknar Almega att om RUT försvinner skulle jobben, eller i alla fall de vita jobben, halveras. RUT har alltså gjort att en vit bransch etablerats. Delar av den kommer finnas kvar även om RUT försvinner. Men den kommer bli halverad.

  SvaraRadera
 4. Ingela Nilsson Nachtweij3 mars 2010 07:54

  Då vill jag veta, hur ska de rödgröna kompensera för dessa ca 5500 jobben som flrsvinner i den jobbförstörande politiken som man tänker införa om de vinner valet i höst??

  SvaraRadera
 5. Ingela som snart blir en av de ledande Centerpartisterna i Vimmerby, så undrar jag lite över hur ni räknar. Maud säger 11 000 jobb försvinner Christer Jonsson ledande centerpartist i Landstinget i Kalmar län säger 12 000 och du säger 5500. Som den gamla låten "vem i hela världen kan man lita på?"

  SvaraRadera
 6. Ingela Nilsson Nachtweij3 mars 2010 17:25

  Hej igen! Och jag vill ha ett svar på frågan. Ingen kan veta hur många jobb som försvinner men det kan väl även du räkna ut att det kommer att försvinna vita jobb om RUT försvinner. Det viktiga är väl ändå inte 12 000 eller 5500 utan hur ni i sossarna skall kompensera för er jobbförstörande politik och nu vill jag ha svar på frågan och inget mer retoriskt dravel från dig där du inte verkar vilja komma med något konkret motförslag. Hur ska vi kunna lita på dig som inte berättar för Rut, Johan, Siv och Muhammed , vilka beslut och förslag som ersätter deras förlorade jobb. 5000, 12000 eller kanske ännu fler drabbas och kanske återigen tvingas in i otrygghet.

  SvaraRadera
 7. Ingela vi ska satsa på att trygga välfärden det vill säga att vi kommer satsa på att det finns folk inom skolan, vården och omsorgen. Sedan är frågan om alla blir arbetslösa. Jag tror inte det. Jag tror att många de som idag utnyttjar dessa bra tjänster kommer fortsätta trots att inte samhället subventionerar det.

  SvaraRadera
 8. Ingela Nilsson Nachtweij4 mars 2010 07:04

  Peter Högberg, Hur ska det finansieras? Skattehöjningar, antar jag. Hur ska näringslivet stimuleras till att klara av att betala en större offentlig sektor?

  SvaraRadera
 9. Ingela Det finansieras genom att vi för pengarna från RUT:an till det gemensamma. Sedan när det gäller skattehöjningar så kommer vi att göra en del justeringar i de övre inkomstskikten för att ge åra äldre en bra omsorg de sista åren (så det blir "De sista ljuva åren").
  Sedan när det gäller hur näringslivet ska stimuleras så tror jag att det finns andra recept än det som nu gäller. Här skjuter staten i stora pengar till en relativt liten och smal bransch. Det som är märkligt är hur ni på den högra sidan plötsligt vurmar om statsstöd till företagen. Min bild har varit att ni alltid tror på marknaden.

  SvaraRadera