Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100303

Centern tuggar sig in på Kristdemokraternas område och ger upp självstyre

Liten morgonnotering om hur Centern överger den kommunala självstyret. En viktig fråga för landsbygden. Allt detta för att tvinga på en dyr reform anpassad för storstaden

Kan idag på SvD brännpunkt se hur Centern vill tvinga på även kommunerna dessa "valfrihets reformer" I Min lilla stad Vimmerby utreder vi frågan om valfrihet i äldreomsorgen och det verkar bli en dyr historia för kommunen. Vi behöver bygga upp en sådan kring administration samt att de stordrift fördelar som finns rycker all världens väg. Inget större intresse finns varken från brukare eller företag.

Så centerns förslag blir bara ett sätt att små landsbygdskommuner får svårare med ekonomin och blir beskärda sina möjligheter att med kommuninvånarna själva styra utvecklingen i sin hemort. Men det ligger säkert i linje med nya Centern.

Kan också konstatera att Centern nu försöker sno kristdemokraternas arena när det gäller omsorg och lagen om vafrihet i vården (LOV). Kannibalismen tuggar sig på. Frågan är om det finns några rester kvar till valdagen?

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar