20100307

En sen Söndagskrönika med lite Agenda och mycket vecka

Brukar börja söndagen med min krönika. Idag blev det ett trendbrott och först nu kommer den... Och vad kommer den handla om ikväll. Funderar på en samlad tanke om den politiska veckan som gått men vi får se vad vi landar. Hoppas att jag snart kan byta bild till en varmare...

Kan inte låta bli att notera Göran Hägglunds övertramp när det gällde kritiken av Illmar Reepalu. Det fanns två saker som jag ogillade i det hela dels att han försöker syniskt få Illmar Reepalu att göra det hela för att samla röster bland andra grupper och det andra är att det är en fråga som vi inte ska göra partipolitik av. Oavsett var hatbrotten uppstår ska de bekämpad av alla demokratiska krafter och vi får inte göra politik v det för det finns bara en vinnare på det och inte är det demokratin.

Annars så har det varit en vecka i RUTans tecken. Min åsikt har varit klar och har idag söndag inte ändrats. Måste säga att det är en fråga som väcker mycket livlig diskussion. Det som imponerar är att allt bottnar i en utredning från en intresse (lobby) grupp. Det är bara att gratulera Almega för det genomslag som deras rapport har fått. Ska bli intressant att kunna få lite siffror som inte är en partsinlaga och som bygger på en verklighet och inte en uppskattning.

En annan fråga som är pensionsskatten.  Här har de  RödGröna varit tydliga med att pension inte är annat än uppskjuten lön och ska beskattas som som lön. Den tydlighet  är bra och önskvärd. Jag ser att vi på punkt efter punkt levererar svar på de frågor som ställs från omgivningen. Att vi på punkt efter punkt kommer överens och inte glider isär visar på att vi är ett tydligt starkt regeringsalternativ. Försöken frn den blåa sidan att vi inte är eniga faller rätt platt. Självklart finns det frågor som vi inte är hundra på men herregud kolla Alliansen.


Nu ska jag börja fundera över morgondagen då vi har den internationella kvinnodagen och jag ska deltaga i bloggstafetten med ett inlägg om min syn på jämställdhet. Ni som följer mig får imorgon ta del av vad det blir.

Sedan undrar jag var alla poeter är? Saknar alster kring vårt kära ungdomliga bröllop. Det finns fortfarande chans att göra ett poetiskt alster som kommer slå världen med häpnad av en eller annan anledning.

Andra som formulerar tankar, betraktelser eller krönikor under denna helg eller så.
Kent Persson, Mary Jenssen, Johan Westerholm, Peter på Röda Berget , Peter Andersson, Peter Soilander samt Antonsson. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. Tänk om din matte kunde bli lika upprörd på Reepalu som hon blev på Hägglund. Då skulle hon vara trovärdig..

  SvaraRadera
 2. Ja du anonym. Poängen var att hon var upprörd på Reepalu. Men det var inte snyggt av herr Hägglund att försöka göra mer av frågan och särskilt inte partipolitik.

  SvaraRadera
 3. Varför bli upprörd på Reepalu? En person som tagit tydligt avstånd från antisemitism, haft möten med judiska församlingen och sagt att judar i Malmö aldrig ska behöva drabbas av vad som sker i Mellanöstern.

  Samtidigt har han också tagit avstånd från sionismen, vilket är bra då den alltid byggt på att fördriva palestinier för att göra plats för kolonialister från utlandet. Fördrivningen fortsätter än idag, tillsammans med rasbaserade lagar om äktenskap och medborgarskap för att försöka maximera en så stor judisk majoritet som möjligt.

  SvaraRadera