Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100327

Rapport nr 5 från distriktskongressen Monas tal

Mona Sahlin besökte idag distriktskongressen och då flyttade hela kongressen ut till larmtorget och solen tittade fram och en värme infann sig över Kalmar. Många ville ge skena v det var den varma socialdemokratin som kom till staden. 


Mona Sahlin var tydlig om vad valet handlar om
-Politik är inte bara att vilja utan också att välja också. Jag väljer skola, jag väljer äldreomsorg, jag väljer sjukvård, jag väljer pensioner före skattesänkningar till de som redan har.
Hon slog också än en gång fast att vi ska avskaffa den orättfärdiga pensionsskatten. Pension är inget annat än uppskjuten lön och ska beskattas därefter.


I den utfrågning som sedan tog vid av den förra Kalmar spelaren Lasse Johansson visade Mona på en talang att hantera bollen oavsett hur passningen kom från Lasse. På frågan om det var tre lag som nu skulle bli ett så var svaret klockrent. - Det är ett lag med olika lagdelar som kompletterar varandra. Det noterades att en spelare som Tomas Bodström  gillade att spela på alla platser i laget...Hon visade på en oro och det var de ytterligheter som Djurgården stod för.... Både Lars Ohly och Fredrik Reinfeldt höll på detta lag.

En annan tydlig del som skiljer oss från de blå laget var att laget var viktigare än jaget. Det visar sig bland annat på denna personfixering från borgerligt håll. Vi håller fokus på politiken. Vår dröm om ett möjligheternas Sverige.

Mer läsning finner ni här: RödgGrön. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
blog comments powered by Disqus