Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100317

Stöjder Micael Glennfalk sin minister?

Undrar lite hur det nya starka moderat namnet Micael Glennfalk ser på sin partikamrats uttalande om att sjuka ska förpassas till försörjningsstöd dvs socialbidrag. 

Igår på Ekot kunde vi höra hur Socialförsäkringsminister Cristina Husmark- Pehrsson ansåg att de som fallit mellan stolarna på grund av regeringens misslyckande ska söka socialbidrag hos kommunerna. Det är inte bara förnedrande för dessa individer utan är också att dumpa över kostnader på kommuner.  Människor har under många år betalt en försäkring som de nu blir utkastade från för att tvingas söka socialbidrag.  Micael Glennfalk är detta humanistisk ? Är det arbetslinjen att tvinga folk som är sjuka sälja alla sina tillgångar? Tömma sina bankkonton på sina surt förvärvade besparingar? Ja detta krävs då socialbidrag ska vara den sista utvägen när allt annat är uttömt. Hur förklarar och försvarar du er politik? För nu som moderat står du väll bakom eller har du en egen linje här också?


Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
Varför straffar moderaterna alla som inte passar in i deras människosyn? Varför?
blog comments powered by Disqus