20100316

TIll socialen med er

Jag blir rädd för vår socialförsäkringsminister. Kan hon inget eller är hon bara synisk utan känslor? Oavsett vilket så blir jag rädd att tillsammans med de övriga i regeringen skickar sjuka till socialen istället för att ta ansvar för sitt misslyckade.


I bilen tidigare ikväll så hör ja på nyheterna att Socialförsäkringsmister anser att det som blivit utförsäkrade och inte kan få komma in igen ska gå till kommunernas socialkontor och söka försörjningsstöd. Vet hon inte att man är tvungen att göra sig av med allt för att socialbidrag ska vara sista utvägen. Eller vill hon skapa fler fattiga och utslagna i samhället. Vill hon tvinga ut sjuka att ta olika arbeten till ingen inkomst bara för att klara dagen? Jag mår dåligt när jag hör hur den sittande regeringen hanterar våra sjuka. Det är nu dags att ansvariga ber om ursäkt och tänker om och gör rätt.

Andra på detta
Alliansfritt Sverige och Martin Moberg och Resursbloggen och Veronica Palm och Utredarna. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,