Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100319

Vårdcentraler, handelsvaror i Moderaternas Sverige


Genom en annons i tidningarna säljer Landstinget i Uppsala två vårdcentraler till högstbjudande.

Landstinget är moderat styrt och den moderata ideologin har här fått fullt genomslag. Är detta en föraning vad som skulle ske om moderaterna vann landstingsvalet även i Kalmar län? Troligtvis. Läser man allianspartiernas förslag från budget- och plandebatten i fullmäktige kan man mycket väl tolka skrivningarna som att en genomgripande privatisering är att vänta. Moderaterna brukar i offentliga sammanhang numera tala om att driftsformerna är oviktiga.

I praktiken fokuserar partiet helt på privatisering och favoritiserar fullständigt privata företag i vården. Som socialdemokrat tror jag på den offentliga sjukvården. Vården ska alltid sätta patientens behov främst!

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus