20100426

Det går på räls!

Nu går det undan om de RödGröna får hålla i spakarna. Idag så presenteras ett förslag med höghastighetståg i DN debatt. Men frågan är vad som händer med Kalmar län.

           Vi vet att Mona Sahlin lovade en speciell utredning för Kalmar län när hon tidigare i vår besökte oss. Lars Ohly lovade förra veckan att genomföra den utredning och att de RösGröna också skulle genomföra de planer som då skulle presenteras.
         Men idag på DN debatt så kommer de första infrastruktursatsningarna. Det är bredda satsningar som tar vid där regeringen inte orkar. Det är en klart miljöprofil utan att ta undan de satsningar på vägar som behöver göras. Vidare så ska satsningar på kollektivtrafiken göras.
         Jag är glad över dessa satsningar och de RödGröna visar att det också finns ett land utanför järnvägsnätet. Bilen kommer vara en viktig del för en lång tid. Men för att vi ska komma vidare så måste vi ge alternativen och här kommer de. Men glöm inte bort Kalmar län, Sveriges nya framsida. Ty den borgerliga regeringen har gjort det. Ett exempel var att all nu statlig verksamhet skulle prövas mot Kalmar län men det togs bort av den sittande regeringen med landsbygdsfientliga Centern i spetsen,

Även Tokmoderaten är glad denna morgon. Peter A och Johan U och Peter J och Kulturbloggen har funnit denna nyhet. Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,