20100428

Fundering om miljön, framtiden och arbetet

En fundering så här mitt i veckan. Den kommer säkert väcka en massa ilska, gäldje eller bara kommentarer. Men man kan inte alltid bar backa och inte sticka ut nosen. 

      Men jag bara funderar på hur vi tror att vi ska kunna ställa om till en hållbar värld utan att det kostar för oss i den rika delen av världen. Är det inte uppenbart att vi måste ge med oss om vi ska ha en morgondag att vakna upp till. Och frågan blir man så lycklig av att ha mest prylar när vi dör. Finns det inte andra världen som vi borde lyfta högre. Jag är inte teknikfientlig men frågan är om vi behöver alla nya produkter. Märk väll att jag inte sa ny teknik utan pekar på produkter inte nya lösningar på våra problem.
      Är det inte dags att vi uppgraderar vänskapen framför datorn. Är vi världens lyckligaste folk? sitter glädjen ytligt i en massa prylar eller i botten av vår själ. För mig är svaret enkelt. Det finns inga prylar i världen som kan ge mer än en kram från sin älskade eller när sonen kommer upphoppande i sängen och kryper ner. Då spelar inte min Iphone någon roll. Då känns det obetydlig (även om den känns som en familjemedlem.:)).
       Nu finns det säkert de som skriker om jobben. så gjorde man även när vi tog klivet från jordbruket till industrin. Från att en majoritet av befolkning stått med fötterna i myllan till man tog klivet in på bruket. Den allmänna diskussionen var att vi skulle få leva med massarbetslöshet. Men så icke. Fabrikerna slukade snabbt den tillgängliga arbetskraften.
        Så nu står vi där igen. Vad ska det bli av alla  vad ska de göra. Det finns ett par frågor som vi måste ställa oss. Kommer samhället att stanna i utvecklingen? Är det rådande systemet de som kommer vara för all framtid. Fråga feodalherrarna och deras folk om det skulle finnas ett annat samhälle hundra eller två hundra år senare.Skrattet hade fortsatt och fortsatt och du blivit förklarad tokig. Men frågan är om vi inte behöver bli tokiga igen och se över kanten vad som kan vara möjligt. Vi vet att det kommer något nytt att dagen inte består. Vem tar på sig rollen att bli komedianten som vi skrattar åt men står för en sanning.
         Idag så kommer de RödGröna med sin del av framtiden i alla fall en del. Och visst skrattas det från styrandes håll som så många gånger för, men är det sanningen vi har hört idag eller en bit på väg.

Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,